Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

FC Groningen lijdt op inktzwarte dag pijnlijke nederlaag tegen Heerenveen

Door onze sportredactie

FC Groningen heeft op een chaotische dag een zeer kostbare nederlaag geleden in de degradatiestrijd. Mede door een zwak optreden van doelman Michael Verrips gingen de noorderlingen met 0-2 ten onder tegen sc Heerenveen. In de slotfase lag het duel een kwartier stil door supportersonlusten, waarbij Jetro Willems werd aangevallen door een aanhanger.

Groningen kende, zacht uitgedrukt, een rumoerige aanloop naar de Derby van het Noorden. Ruim een uur voor de aftrap lekte uit dat huidig Emmen-coach Dick Lukkien komend seizoen als trainer van de noorderlingen zal fungeren. Groningen was voornemens dit bericht begin volgende week naar buiten te brengen en ook de spelers pas na de wedstrijd tegen Heerenveen in te lichten.

Directeur Wouter Gudde denkt dat er sprake is van kwade opzet van de concurrent in de degradatiestrijd en noemde Emmen voor de camera van ESPN "onprofessioneel en onbetrouwbaar". FC Groningen wilde de overstap van Lukkien pas maandag of dinsdag melden, maar het nieuws kwam daags na het duel van FC Emmen met Sparta Rotterdam (2-0-verlies) op straat te liggen.

Zo deed de opmerkelijke situatie zich voor dat oefenmeester Dennis van der Ree vlak voor dit cruciale duel zijn spelers moest inlichten over de aanstaande trainerswissel.

Sydney van Hooijdonk viert een van zijn twee treffers.Foto: Pro Shots

Van Hooijdonk slaat twee keer toe

Vanaf zijn plaats op de tribune zag Gudde dat Groningen in de beginfase een overwicht koesterde. Elvis Manu kreeg een uitstekende kans op de openingstreffer. De ex-Feyenoorder, die een zee aan vrijheid genoot, trof de lat na een counter van de noorderlingen.

Heerenveen, dat de laatste weken dramatisch presteert, opende na een klein half uur onverwacht de score. Doelman Verrips grabbelde bij een licht van richting veranderd schot van Osame Sahraoui, waarna Van Hooijdonk de rebound benutte. Ook bij de 0-2 speelde de sluitpost van Groningen een negatieve rol door eerst halfslachtig uit te komen en daarna een poging van Pelle van Amersfoort matig te verwerken. Van Hooijdonk profiteerde opnieuw.

Groningen stelde hier vrijwel niets tegenover. De ploeg van Van der Ree leed om de haverklap balverlies, waardoor Heerenveen vrij eenvoudig standhield. In de slotfase werd de wedstrijd ontsierd door grote onrust in een van de supportersvakken van FC Groningen. Willems probeerde de boel te sussen, maar incasseerde daarbij een klap van een fan. Het duel lag daarna een kwartier stil. Na de hervatting gebeurde er vrijwel niets meer.

De equipe van Kees van Wonderen mengt zich door de makkelijke zege weer helemaal in de race voor de play-offs om een Europees ticket. Door de nederlaag blijft Groningen zeventiende met slechts zeventien punten uit 26 wedstrijden. De voorsprong op rodelantaarndrager SC Cambuur bedraagt slechts één punt.

Stand in de onderste regionen: