Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

FC Emmen verliest vier dagen na sensationele zege op PSV van tiental RKC

Door onze sportredactie

FC Emmen heeft de sensationele zege op PSV geen vervolg kunnen geven in de Eredivisie. Vier dagen na de overwinning op De Oude Meerdijk ging de ploeg van trainer Dick Lukkien met 2-0 onderuit bij RKC Waalwijk.

RKC had de eindstand al na een klein half uur bereikt in het Mandemakersstadion. Michiel Kramer opende al na drie minuten de score in Waalwijk door een voorzet van Mats Seuntjens op fraaie wijze met zijn hak binnen te werken.

FC Emmen kon daar niets tegenover stellen en kreeg na 28 minuten spelen de 2-0 om de oren. Julian Lelieveld scoorde met een schitterende volley. Voor de verdediger was het zijn eerste doelpunt sinds 10 oktober 2021, toen hij namens De Graafschap trefzeker was tegen Almere City.

RKC leek zo onbedreigd op een zege af te stevenen, maar een rode kaart voor Illias Bel Hassani bracht daar na vijftig minuten verandering in. De middenvelder kreeg aanvankelijk geel van scheidsrechter Robin Hensgens nadat hij Mark Diemers lelijk van achteren raakte, maar na een VAR-ingreep trok de arbiter direct rood.

Ook tegen tien man kon FC Emmen geen vuist maken tegen RKC, waardoor de ploeg van Lukkien voorlopig geen afstand neemt van de degradatiezone. De nummer vijftien van de Eredivisie staat slechts twee punten boven de degradatiestreep, al komen concurrenten FC Volendam, SC Cambuur en FC Groningen nog in actie.