Netherlands

FC Emmen houdt met 10 man stand tegen Willem II

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

FC Emmen heeft het eerste punt gepakt dit seizoen in de eredivisie. De ploeg van coach Dick Lukkien hield op eigen veld met tien man stand tegen Willem II: 1-1. Michael de Leeuw opende in de vijfde minuut de score, Mike Trésor maakte acht minuten later gelijk.

Voor Willem II, dat donderdag door Rangers FC hardhandig uit de derde voorronde van de Europa League werd gezet (0-4), was de remise in Emmen een kleine teleurstelling. De Tilburgse club had door een rode kaart voor verdediger Glenn Bijl vanaf de 58e minuut een numerieke meerderheid, maar kon daar niet van profiteren.

Beide ploegen gingen aan De Oude Meerdijk vol voor de winst. Die offensieve spelopvatting leverde een leuke wedstrijd op. Aanvoerder De Leeuw, hersteld van een blessure, kwam snel tot scoren. Hij schoot trefzeker in na een geblokkeerde doelpoging van ploeggenoot Marko Kolar. Trésor maakte kort daarna gelijk met dank aan Vangelis Pavlidis, die niet zelfzuchtig was en de bal op het juiste moment breed legde: 1-1.

Met name Kolar verzuimde daarna voor de rust FC Emmen opnieuw op voorsprong te brengen. Een boogbal van de Kroaat belandde op de paal.

Na de pauze bleven beide ploegen jagen op een doelpunt. Na de rode kaart voor Bijl, die na interventie van de VAR het veld moest verlaten wegens een handsbal, kreeg Willem II een overwicht. Doelman Dennis Telgenkamp hield FC Emmen echter met een beetje geluk overeind.

Football news:

Ronaldo heeft het coronavirus Protocol geschonden. Er is een onderzoek gaande. Na het vertrek van de Italiaanse sportminister Vincenzo Spadafora uit Turijn (4) bekritiseerde de Italiaanse sportminister Juventus forward Cristiano Ronaldo, bij wie het coronavirus werd gediagnosticeerd. De functionaris is van mening dat de speler begin oktober niet naar de plaats van het Portugese nationale team had mogen vertrekken, waar hij COVID-19 bleek te hebben. Volgens Spadafora had Ronaldo in Turijn geïsoleerd moeten blijven. Door Turijn te verlaten, schond Ronaldo het [coronavirus] Protocol. Er is een onderzoek over deze kwestie, er wordt bewijsmateriaal verzameld Spadafora zei op de RAI. Ronaldo testte opnieuw positief op het coronavirus. Om Barca te spelen, heb je een negatief nodig op dinsdag
Sportdirecteur van Khimki ongeveer 2:0 met Rostov: we hebben bewezen dat we een team zijn en kunnen winnen op de weg
Jaka versloeg Arsenal en Leicester creëerde niets anders dan het doel. We zullen proberen punten uit Manchester United te halen.We hadden een grote kans om de tafel op te gaan, we wilden winnen, maar uiteindelijk verloren we. Leicester creëerde niets anders dan een doel, en we hadden kansen in de eerste helft, het is moeilijk om direct na de wedstrijd te beoordelen..
Pirlo about 1:1 met Verona: Juve heeft geen klap in het gezicht nodig om wakker te worden en intens te spelen
Everton en Liverpool in de top 2 aan het einde van de ronde in de Premier League voor het eerst in 27 jaar
Ik weet niet waarom ons doel werd geannuleerd. Het is moeilijk om ruimte te creëren als 10 mensen achter de ballijn zitten
Leicester verdiende het om te winnen. Vardy is een wereldklasse speler