Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

FC Barcelona zet zonder Frenkie de Jong nieuwe stap richting landstitel

Door onze sportredactie

Koploper FC Barcelona heeft zaterdag zonder de geblesseerde Frenkie de Jong een riante 0-4-zege geboekt op bezoek bij hekkensluiter Elche in La Liga. De formatie van coach Xavi staat door de overwinning vijftien punten voor op nummer twee Real Madrid, dat zondag nog speelt tegen Real Valladolid.

Robert Lewandowski zorgde binnen twintig minuten voor de 0-1 voor Barcelona. Bij een vrije trap belandde de bal via Ronald Araújo bij de Poolse spits, die via een been van een Elche-verdediger raakschoot.

Ansu Fati zorgde in de tweede helft voor de 0-2 door een counter knap af te ronden met een schot van afstand. Daarna was het weer de beurt aan Lewandowski, die profiteerde van balverlies in de verdediging van de thuisploeg.

Lewandowski was ook belangrijk bij de 0-4 door Ferran Torres in de diepte te sturen. De Spaanse aanvaller dribbelde vervolgens naar binnen toe en schoot buiten bereik van doelman Edgar Badia in het doel.

Barcelona komt woensdag weer in actie. Dan speelt de Catalaanse grootmacht de return van de halve finale van de Copa del Rey tegen rivaal Real. Maandag 10 april staat het volgende competitieduel met Girona op het programma.