Netherlands

Facebook kritisch op beleid sms-apps van Apple

Messenger

6 minuten geleden Aangepast: 2 minuten geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Een topman bij Facebook is kritisch op het beleid van Apple op de iPhone, waardoor hun Messenger-app niet als standaard sms-app ingesteld mag worden.

Dat vertelt Messenger-baas Chudnovsky in een gesprek met The Information.

Apple staat het sinds software-update iOS 14 toe om de standaard-apps voor e-mails en webbrowsen op een iPhone of iPad te wijzigen. Maar het veranderen van de app waarin sms'jes binnen komen is nog steeds niet mogelijk.

Dat vindt Chudnovsky spijtig. "We vinden dat mensen zelf moeten kiezen welke berichten-app de standaard is", zegt hij. "Dat gebeurt bij alle andere appsoorten namelijk ook al." Bij Googe-besturingssysteem Android kan de sms-app wel worden gewijzigd.

Chudnovsky vertelt dat hij in de afgelopen jaren meermaals bij Apple heeft gepleit voor verandering, maar dat hij tot de dag van vandaag geen gehoor heeft gekregen.

iMessage

Het is onduidelijk waarom Apple de sms-app niet wil wijzigen, maar wellicht heeft het te maken met chatdienst iMessage. Die verandert op iPhones automatisch binnenkomende sms'jes in online berichtjes, die niks van de sms-bundel afhalen.

Zou Apple de standaard-app veranderen, dan zouden er ineens veel minder iPhones zijn die zo'n automatisch aangepaste iMessage kunnen ontvangen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Apple maakt voor Facebook uitzondering op betaalregels apps

Football news:

Miranchuk is net begonnen met trainen. We hebben veel spelers, rotatie is onvermijdelijk
Goretzka about 4:0 met Attico: we hadden geluk dat we het niet mis hadden in het begin. Het duurde 10 minuten om betrokken te raken
Klopp op de overwinning van Ajax: het was geen stralende voetbal, maar we scoorden drie punten
In de 20ste wedstrijd scoorde Bayern 4 keer. Hij heeft het team voor minder dan een jaar geleid.Kingsley Coman scoorde een dubbel, en Leon Goretzka en Corentin Tolisso elk scoorde een doelpunt. Dit is de 20ste wedstrijd van de club van München onder leiding van Hansi flick, waarin Bayern 4 of meer goals scoorde. In de finale van de Champions League-2019/20 en in de wedstrijd met Schalke (8:0) in de eerste ronde van de Bundesliga-2020/21 scoorde München in twee wedstrijden:in de wedstrijd met Barcelona (8:2). In november 2019 werd Flick hoofdcoach van Bayern München. Op 15 November werd hij coach en in April tekende hij een contract tot 2023
Bayern breidde hun record streak uit tot 12 opeenvolgende overwinningen in de Champions League. In de laatste Champions League draw won Bayern de trofee met 11 opeenvolgende overwinningen
De Serie A clubs wonnen 3 van de 4 wedstrijden in de openingsronde van de Champions League. Slechts vier clubs uit de Serie A speelden in de openingsronde van de Champions League. Dinsdag nam Juventus het op tegen Dynamo Kyiv. Lazio versloeg Borussia Dortmund met 3-1 thuis. Ciro Immobile en Jean - Daniel Akpa-Akpro scoorde voor de Romeinen, en de Duitse doelman Marvin Hitz scoorde een eigen doelpunt. Op woensdag maakte Inter een laatste redding in hun stadion tegen Borussia Dortmund
Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League wedstrijd tegen Midtjylland