Netherlands

Excuses Congreslid na vergelijking Holocaust met coronamaatregelen

Het Amerikaanse Congreslid Marjorie Taylor Greene heeft excuses aangeboden voor een vergelijking die ze recent maakte tussen het dragen van mondkapjes en de Holocaust. "Het is geen vergelijking en die zal er ook nooit zijn", sprak ze na een bezoek aan het Holocaust Memorial Museum in Washington.

De Republikeinse afgevaardigde uit Georgia trok de vergelijking drie weken geleden in een podcast. Maatregelen die door de Democraten waren genomen in het Huis waren volgens haar vergelijkbaar met "een tijd en geschiedenis waarin mensen werden gedwongen om een gele ster te dragen". Die mensen werden "in treinen gestopt en naar gaskamers in Nazi-Duitsland vervoerd". "Dit is het precies het type misbruik waar Nancy Pelosi (de Democratische voorzitter van het Huis) over spreekt."

Greenes uitspraken vielen slecht bij zowel Democraten als Republikeinen. "Ik heb een fout gemaakt en het zit me nu al een paar weken dwars", sprak ze na haar museumbezoek. "Er zijn woorden die ik heb gezegd en opmerkingen waarvan ik weet dat ze beledigend zijn, en daarvoor wil ik mijn excuses aanbieden."

Greene staat bekend om haar radicale ideeën en het aanhangen van complottheorieën. Eerder dit jaar werd ze uit twee parlementscommissies gezet. Ze baarde in het verleden opzien met antisemitische uitspraken dat bosbranden in Californië volgens haar zijn aangestoken door lasterstralen uit de ruimte met hulp van rijke Joden die er geld aan wilden verdienen.

Dodelijke schietpartijen op scholen waren volgens haar in scène gezet en ze suggereerde op sociale media dat ze er wel wat in zag om een aantal Democratische leiders in het Congres te executeren.

Football news:

Als gevolg van de overdracht van Grealish Uit Man City, Bernardo Silva kan vertrekken. Sterling ' s toekomst is in twijfel
Jamie Carragher: als Liverpool niet versterkt, zal het moeilijk zijn om de stad van de top te gooien. En laten we niet vergeten Chelsea en Manchester United
Messi zal niet trainen met Barca totdat hij een contract ondertekent
Juventus tekent Santos voor Caio Jorge. Salaris-1,5 miljoen euro plus bonussen
Allegri op Juve: Ronaldo is vol enthousiasme. Dybala heeft een spierprobleem. Kulusevski moet worden toegevoegd
Nedved over Locatelli: Juve beschouwt haar aanbod eerlijk en goed
Koeman op 3-0 met Stuttgart: een geweldige wedstrijd van Barca tegen een sterk team. We zijn op de goede weg