Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Excentrieke directeur Pieter de Waard stopt na zeventien jaar bij Telstar

Door onze sportredactie

Pieter de Waard stopt per 1 juli als algemeen directeur van Telstar. De Waard staat sinds 2006 aan het roer bij de Keuken Kampioen Divisie-club en is daarmee de langstzittende bestuursvoorzitter in het betaald voetbal.

De 62-jarige De Waard vindt het na zeventien jaar tijd voor een nieuwe invulling van zijn leven. "Ik wil mijzelf bevrijden van de enorme verantwoordelijkheid die ik, dag in dag uit, voel als het om het welzijn van onze club gaat", zegt hij in een verklaring.

De Waard viel tijdens zijn regime op door zijn kleurrijke verschijning en bijzondere uitspraken in de media. Hij stelde zich in 2019 kandidaat om voorzitter te worden van de KNVB. Uiteindelijk werd Just Spee de opvolger van Michael van Praag.

Telstar kon onder het bewind van De Waard nooit de Eredivisie bereiken. De club uit Velsen-Zuid eindigde sinds 2006 bijna altijd in het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie.

Telstar klom vrijdag naar de tiende plek in de competitie door een 1-0-zege op Jong AZ. Glynor Plet maakte al vroeg in de wedstrijd de enige treffer.

Lees meer over:

Telstar Voetbal Keuken Kampioen Divisie