Netherlands

EU toonde sterk herstel in derde kwartaal

Na het slechte eerste halfjaar groeide de economie van de eurozone in het derde kwartaal sterk met 12,7 procent. Maar dat maakt de schade door corona niet ongedaan.

De economieën van de grootste Europese landen hebben zich in het derde kwartaal van dit jaar krachtig hersteld, maar de klap van het eerste en het tweede kwartaal hebben ze hiermee slechts gedeeltelijk goedgemaakt. Dit blijkt uit cijfers over de groei van het bruto binnenlands product (bbp) die Europese statistische bureaus vrijdagochtend bekend maakten.

In totaal groeide de economie van de eurozone met 12,7 procent in het derde kwartaal, volgend op krimp van 3,7 en 11,8 procent in de eerste en tweede kwartalen, zo meldt Eurostat. Daarmee is de economie van het eurogebied nog steeds 4,3 procent kleiner dan een jaar geleden.

De Nederlandse bbp-cijfers komen op 13 november. De Duitse economie groeide in het derde kwartaal met 8,2 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor, na dalingen van 2 respectievelijk 9,7 procent in het eerste en tweede kwartaal. Zo steekt het Duitse bbp nog steeds ruim 4 procent onder het niveau van eind vorig jaar, aldus statistisch bureau Destatis. De Franse economie presteerde in het derde kwartaal relatief goed. De economische groei bedroeg maar liefst 18,2 procent, maar daarmee ligt het Franse bbp nog steeds 4,3 procent onder het niveau van voor de coronacrisis, aldus het Franse statistiekbureau Insee.

Lees ook: ECB praat over nieuwe ronde monetaire noodsteun

Spanje herstelde zich met een groeicijfer van 16,8 procent in het derde kwartaal niet erg sterk van de dubbele daling (5,2 respectievelijk 17,8 procent) in de kwartalen ervoor. Italië deed het wat beter met een groei van 16,1 procent, na krimp van 5,5 en 13 procent in de eerste twee kwartalen van dit jaar.

Sinds september (de laatste maand van het derde kwartaal) staat het economisch herstel weer onder druk. Mogelijk belandt de eurozone in het vierde kwartaal opnieuw in een recessie, door de opleving van het coronavirus en de lockdowns die regeringen nu opnieuw invoeren of overwegen.

Football news:

Manchester City heeft een tienjarenplan voor Messi voorbereid. Na zijn carrière willen ze hem ambassadeur maken voor de club (The Times). Manchester City werkt aan de ondertekening van de Barcelona striker Lionel Messi. Volgens de Times heeft de Engelse club een tienjarenplan voor Argentinië ontwikkeld. Hij zal worden aangeboden om te spelen voor Manchester City en dan spelen voor een van de negen clubs in de City Football Group. Deze omvatten met name new York city (vs), Yokohama (Japan) en Melbourne city (Australië)
Een Prestonspeler die tweemaal de genitaliën van een tegenstander heeft aangeraakt, kan worden gediskwalificeerd voor 3 wedstrijden
Griezmann over zijn jeugd: Ik heb geprobeerd om in 10 clubs in Frankrijk te komen, maar niemand gaf me een kans
Austin Matthew McConaughey (mede-eigenaar) bereidt zich voor op MLS: alle seizoenskaarten zijn verkocht, hoewel er maar 2 spelers in het team, en het stadion (voor $240 miljoen) is nog steeds in aanbouw
Lineker aan Liverpool: grote lof voor de spectaculaire prestatie van Klopp ondanks blessures; voormalig Engelse striker Gary Lineker deelde zijn emoties van Liverpool 's overwinning op Leicester
Griezmann op de wedstrijd tegen Argentinië op het WK 2018: bood Deschamps 4-4-2 en persoonlijke voogdij over Messi. Hij heeft naar Barcelona en Frankrijk geluisterd en Antoine Griezmann heeft zijn herinneringen aan het WK 2018 en de Euro 2016 gedeeld. Over het WK 2018 was het duidelijk dat je iets groots kunt doen door te kijken naar de intensiteit waarmee ons team trainde. Deschamps belde de spelers om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Argentinië, en ik stelde voor dat hij te verdedigen op een 4-4-2 manier, waar Konte persoonlijk zal zorgen voor Messi. Deschamps zei: Denk je dat erAttico is. Maar uiteindelijk luisterde hij naar mij (Frankrijk versloeg Argentinië in de 1/4 finale met een score van 4:3-ca. Showsport). Dankzij dit toernooi begon ik herkend te worden in Frankrijk, omdat ze alleen Real Madrid en Barcelona volgen. Ik verloor twee finales in een korte periode (de 2015-16 Champions League finale met Attetico en de Euro 2016 final met Frankrijk-CA. En wilde geen football meer kijken. Ik was niet gerustgesteld door het feit dat ik de beste speler van het toernooi Griezmann zei
Ex - Inter defender Maicon kan naar Sona verhuizen van de winnaar van de Serie D