Netherlands

EU-leiders houden videoconferentie op 23 april

De regeringsleiders van de EU-landen houden op 23 april een videoconferentie over de coronacrisis. De virtuele top zal vooral in het teken staan van het opzetten van een tijdelijk herstelfonds om de economie in alle lidstaten weer op de been te krijgen. EU-president Charles Michel heeft dat bekendgemaakt.

Michel ziet het akkoord dat de EU-ministers van Financiën donderdag sloten ter waarde van 540 miljard euro als een belangrijke doorbraak om samen de coronacrisis aan te pakken. „Het compromis doelt op een snelle gerichte verlichting”, aldus Michel.

De ministers zijn daarnaast overeengekomen voor de periode daarna een tijdelijk herstelfonds in te stellen, met „innovatieve financiële instrumenten”. Volgens minister Wopke Hoekstra kan van gezamenlijk schuldpapier (eurobonds) geen sprake zijn, maar hoe het fonds gevuld gaat worden wordt overgelaten aan de regeringsleiders.

Michel gaat dit uitwerken met voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie. Beiden willen dat de EU-meerjarenbegroting in het teken komt te staan van het economisch herstel. Zij gaan samen een „routekaart” en een „actieplan” opstellen om de EU weer duurzaam te laten groeien gebaseerd op een „groene en digitale strategie. Het is tijd om de basis te leggen voor een robuust economisch herstel”, aldus Michel.

Football news:

Mario verlaat het Team na 30 juni. De club kon de huurovereenkomst niet verlengen tot het einde van het seizoen
PSG bood 55 miljoen euro plus bonussen voor Icardi. Inter wil 60 miljoen zonder bonussen
Zenit heeft geen contact met me opgenomen
De Fans van Pilsen hingen rond in het autotheater: keken naar de gastwedstrijd, vierden de herstart en de overwinning
Spelers en coaches van de club uit Californië bellen de fans elke dag: gefeliciteerd, advies en gewoon kletsen. Heel oprecht
Lampard zal de terugkeer van de speler bespreken met Konte, maar de club zal de Fransman niet onder druk zetten
Arsenal en Tottenham willen Willian gratis contracteren. Clubs hebben geen geld voor transfers