Netherlands

Ethiopische militie claimt neerhalen vliegtuig, explosies in Eritrea

De leider van de opstandige Ethiopische regio Tigray claimt tegenover persbureau Reuters een militair vliegtuig van het Ethiopische leger te hebben neergehaald. Volgens TPLF-leider Debretsion Gebremichael was het vliegtuig onderweg voor een luchtaanval. Ook zou de macht in de stad Aksum zijn overgenomen.

De beweringen komen een dag nadat de Ethiopische premier Abiy Ahmed bekendgemaakt had dat zijn strijdkrachten Mekelle, de hoofdstad van Tigray, hebben ingenomen. Ook die claim valt niet te controleren, omdat communicatie met het gebied lastig is en onafhankelijke waarnemers niet worden toegelaten.

Filippo Grandi, de Hoge Vertegenwoordiger voor Vluchtelingen van de Verenigde Naties, liet vandaag weten dat de mogelijke overwinning door het regeringsleger niet betekent dat het conflict in de regio ten einde is gekomen. Daarnaast sprak hij zijn zorg uit over het lot van de tienduizenden vluchtelingen in de regio.

Het Rode Kruis sloeg vandaag alarm over het nijpende tekort aan medische goederen. In Mekelle, waar een half miljoen mensen wonen, heeft een van de ziekenhuizen geen lijkzakken en handschoenen meer, aldus de hulporganisatie.

Raketten afgeschoten op Eritrea

Eerder vandaag kwamen er vanuit buurland Eritrea berichten dat vanuit Tigray raketten werden afgeschoten op hoofdstad Asmara. De Amerikaanse ambassade in de stad meldde zes explosies te hebben waargenomen. Onder meer de luchthaven en militaire installaties zouden het doelwit zijn geweest.

Eerder voerde het TPLF al een oorlog tegen Eritrea. Volgens de rebellenbeweging maakt het Ethiopische leger gebruik van Eritrese militairen voor de strijd in Tigray. Dat wordt door Ethiopië ontkend. De Eritrese autoriteiten hebben niet gereageerd, zoals gebruikelijk in het gesloten land.

Football news:

Ramos is de meest productieve verdediger in de periode van 2011 tot 2020. De International Federation of Football History and Statistics (IFFHS) heeft een lijst opgesteld van de meest productieve verdedigers in de periode van 2011 tot 2020. Bij de berekening werd rekening gehouden met alle doelpunten op het hoogste niveau (in de kampioenschappen, bekers, Europese bekers en officiële wedstrijden van de nationale teams). De eerste plaats werd ingenomen door Real Madrid kapitein Sergio Ramos, die 89 goals scoorde (71 voor de club en 18 voor het Spaanse nationale team). De verdediger van Gibraltar Joseph Cipollino (78 goals) staat op de tweede plaats, terwijl de Costa Ricaanse Keylor Soto (73 goals) op de derde plaats staat. Er zij op gewezen dat Inter defender Aleksandar Kolarov (51) op de 10e Lijn in de rating staat, Bayern defender David Alaba en ex-Zenit speler Branislav Ivanovic, die nu speelt voor West Brom (48 goals elk), delen de 16de positie. De 20e plaats werd ingenomen door Virgil van Dijk uit Liverpool (46)
Chelsea heeft wat terrein verloren. Ons personage bleef hetzelfde, hij won wedstrijden voor ons. Chelsea manager Frank Lampard sprak over de psychologische toestand van het team na een aantal mislukte wedstrijden. Dit is Interessant, want als je goed speelt en wint, is je karakter heel duidelijk. Je wilt het openbaar maken. Als je niet goed speelt, vragen mensen zich af over je karakter. Vooral als je een relatief recente coach bent. Dus het is belangrijk dat ik degene ben die zegt, ' Hé jongens, wat we goed deden, het karakter dat we hadden, die ons wedstrijden won - er is niets veranderd. Maar we moeten terug naar een punt, want we zijn wat terrein kwijt zei Lampard
Ko view in het Frame: 2 medewerkers van de club werden ziek. Het medisch onderzoek van El Shaarawy stelde de spelers en coachingstaf van Roma uit voor de wedstrijd van Serie A van gisteren met Spezia (4:3) werden geïsoleerd in de bubble als gevolg van het coronavirus. Twee medewerkers van de Club van Rome zijn geslaagd voor positieve tests, ze zijn ook geïsoleerd, meldt voetbal Italia met betrekking tot Sky Sport Italia en Corriere dello Sport. Volgens het QED-protocol werden de spelers zaterdagmorgen opnieuw monsters en bloedtesten afgenomen. Het medisch onderzoek van de middenvelder Stefan El Shaarawy, die zijn contract met Shanghai Shenhua heeft beëindigd, is uitgesteld. Volgens bronnen is het mogelijk dat de 28-jarige Italiaan ook het coronavirus heeft opgelopen
Ik denk niet dat het het seizoen zal verpesten. Normaal voor de wereld van het voetbal
Solskjaer op van de Beek: ik zou niet zeggen dat hij gelukkig is. In zijn positie zijn er spelers die echt goed zijn
Lester is geïnteresseerd in Edouard. Rogers werkte met de forward seltice
De scharnieren kunnen komen in het begin van Barca Versus Elche. Desta heeft een spierblessure