Christian Eriksen heeft zich woensdag voor het eerst sinds zijn hartstilstand op het EK van eerder deze zomer gemeld bij Internationale. De Italiaanse club doet geen mededelingen over de sportieve toekomst van de Deense middenvelder, die niet met een inwendige defibrillator zou mogen spelen in de Serie A.

Inter rept daar in een verklaring op de website met geen woord over. De club meldt alleen dat Eriksen het revalidatieprogramma van de Deense artsen, die hem vanaf het eerste moment hebben bijgestaan, zal blijven volgen.

Eriksen was woensdag op het trainingscentrum van Inter om de directie, de trainer, de stafleden en zijn ploeggenoten te ontmoeten. Volgens Inter verkeert hij in een uitstekende fysieke en mentale conditie.

De 29-jarige Eriksen werd op 12 juni tijdens het EK-duel Denemarken-Finland in Kopenhagen getroffen door een hartstilstand. Hij werd op het veld gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Enkele dagen later liet hij weten dat het goed met hem ging.

Francesco Braconaro, een arts van de Italiaanse voetbalbond, liet vorige maand weten dat spelers volgens de regels niet met een inwendige defibrillator mogen spelen in de Serie A. Maar er is nog geen officiële verklaring met betrekking tot Eriksen naar buiten gebracht.

Eriksen speelt sinds januari vorig jaar voor Internazionale, dat hem voor 27 miljoen euro overnam van Tottenham Hotspur. Na een stroeve start had de spelmaker afgelopen seizoen een belangrijk aandeel in de eerste landstitel sinds 2010 voor de club uit Milaan.