Netherlands

Eric Wiebes herinnert zich weinig van affaire

Minister Eric Wiebes wist niets van de toeslagenaffaire - ofwel de keiharde fraudejacht op ouders - in de tijd dat hij staatssecretaris was van Financiën. Dat zegt hij in zijn verhoor, in mini-enquête van de Tweede Kamer. Duizenden ouders werden de dupe van de ontspoorde fraudejacht.

ANP Sem van der Wal

Beluister ook | Sociale Zaken liep vast in de toeslagenaffaire

Wiebes wist het niet

'Eric Wiebes voelt zich verantwoordelijk voor wat er gebeurd is', zegt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen. Wiebes was staatssecretaris tussen 2014 en 2017, maar kan zich ook heel veel niet herinneren. Evenmin heeft hij een 'buikpijnnota' voorbij zien komen. Wiebes zegt ook niet gewaarschuwd te zijn toen hij staatssecretaris werd, hij wijst op de grote afstand tussen de werkvloer en de managers, én tussen de managers en de staatssecretaris. Hijzelf dus.

Er is blijkbaar geen echte communicatie hierover geweest, concludeert Van Leeuwen. 'Ik heb niet gezien dat wat hier onwelgevallige wetgeving was eigenlijk een brandende lont was die een gigantische sociale bom tot ontploffing zou brengen', zegt Wiebes.

Beluister ook | Kopstukken deze week voor enquêtecommissie

Weekes wél

Wiebes' voorganger Weekers maakte zich daarentegen wél zorgen over de fraude-aanpak, hij zegt echter met handen en voeten gebonden te zijn geweest omdat de Belastingdienst een uitvoeringsorganisatie is. Hij schuift hiermee de bal door naar Asscher die toen minister was van Sociale Zaken. 'Hij heeft Asscher er via een nota over geïnformeerd', zegt Van Leeuwen. Asscher wordt vanavond gehoord.

Beluister ook | De ambtelijke molens en hoe mensen daarin vermalen kunnen worden

Football news:

Hertha ' s sportregisseur houdt van het tekenen van spelers. Kijk naar zijn glimlach! Opmerking van
Rooney is de coach van Derby County Derby County.Derby County heeft de bevestiging aangekondigd van Wayne Rooney als de vaste hoofdcoach van het team. Het contract van de 35-jarige loopt tot de zomer van 2023. De voormalige Manchester United speler begon eind November als hoofdcoach van de club. Onder Rooney won het team drie wedstrijden in 9 wedstrijden en tekende vier keer. Derby is een plaats en civil parish in het bestuurlijke gebied South Norfolk, in het Engelse graafschap Norfolk. In de eerste wedstrijd met Rooney als hoofdcoach, zal Derby Rotherham spelen
De presidentsverkiezingen van Barca zullen niet plaatsvinden op 24 januari vanwege de restricties tegen het coronavirus.De presidentsverkiezingen van Barcelona zullen niet plaatsvinden op 24 januari zoals oorspronkelijk gepland. De Catalaanse regering deelde de club mee dat vanwege de huidige anti-coronavirus beperkingen, een aanzienlijk aantal potentiële stemgerechtigde deelnemers niet zal kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Barcelona vroeg toestemming om per post te stemmen, maar zelfs als de autoriteiten van de regio ermee instemmen, zal deze maatregel wijzigingen in de wetgeving vereisen, wat tijd zal vergen. Op vrijdag 15 januari zullen de verkiezingscampagnes van de kandidaten beginnen. Het waren Joan Laporta (9625 bevestigde handtekeningen voor hem), Victor Font (4431 handtekeningen) en Tony Freisha (2634 handtekeningen)
Zlatan op Covid: ik probeerde thuis te trainen, maar voelde me meteen moe
Bayern is geïnteresseerd in Militao als vervanging voor Alaba. De Braziliaanse voetbalbond heeft dit seizoen 3 wedstrijden voor Real Madrid gespeeld. Real Madrid verdediger Eder Militao kan zijn carrière in de Bundesliga voortzetten. Volgens het doel overweegt Bayern een speler te tekenen die slechts de vierde keuze is van de hoofdcoach van de cream Zinedine Zidane na verdedigers Sergio Ramos, Raphael Varane en Nacho. Er zij op gewezen dat München belangstelling heeft getoond voor Militao vanwege het zomer vertrek van David Alaba als vrije agent. Er werd gemeld dat de Oostenrijker naar Real Madrid wil verhuizen
Fiorentina is geïnteresseerd in Odriosola. De verdediger van Real Madrid speelde 1 wedstrijd in het seizoen
Pavlyuchenko op Tottenham: in het begin was mijn Engels nul. Toen ik een biertje dronk, had ik goed Engels, Spaans en Portugees ( ' ) voormalig Tottenham striker Roman Pavlyuchenko vertelde over hoe hij Engels studeerde tijdens zijn optredens in de Londense club. In Tottenham waren er geen vertalers: zoals je wilt, dus begrijp het.Maar ik had het wel gedaan: Ik vroeg het voor het eerst, omdat mijn Engels in die tijd nul was. Maar ik moest ergens heen rennen en me op een of andere manier openstellen. Om de taal te leren, nam ik een leraar en van maandag tot vrijdag gedurende zes maanden studeerde ik twee uur met hem. Een Engelsman die geen Russisch sprak kwam naar ons huis: we praatten, schreven, hij liet me taken na die ik ' s avonds deed, en de volgende dag vertelde hij me nieuwe onderwerpen. Meer nadruk was op voetbal, en ik herinnerde me dat de far post is ver post, en de nabije post is in de buurt van post