Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Eredivisie-topscorer Douvikas helpt FC Utrecht aan benauwde zege op Heerenveen

Door onze sportredactie

Anastasios Douvikas heeft zich zaterdag opnieuw laten gelden voor FC Utrecht. Dankzij een doelpunt van de Eredivisie-topscorer won de ploeg van trainer Michael Silberbauer met 1-0 van sc Heerenveen.

De 23-jarige Douvikas maakte in de 69e minuut uit een strafschop het enige doelpunt van de wedstrijd. De bal ging op de stop nadat Othmane Boussaid werd gevloerd door Antoine Colassin.

Douvikas, die de bal door het midden raak schoot, noteerde daarmee zijn elfde doelpunt van het seizoen. Dat zijn minimaal twee doelpunten meer dan ieder andere speler in de Eredivisie.

Dankzij het doelpunt van Douvikas boekte FC Utrecht een zwaarbevochten overwinning. In de slotfase leek Heerenveen nog een gelijkspel af te dwingen maar een doelpunt van debutant Ché Nunnely, die onlangs transfervrij werd overgenomen, werd afgekeurd wegens buitenspel.

FC Utrecht staat dankzij de overwinning steviger op de zevende plek in de Eredivisie. De Domstedelingen hebben zes punten meer dan nummer acht Heerenveen (33 om 27).

Eerder op de avond verzuimde AZ de koppositie te pakken door met 1-1 gelijk te spelen tegen FC Volendam. FC Emmen-Vitesse eindigde in 2-2. Excelsior-RKC Waalwijk is nog onderweg.

Lees meer over:

FC Utrecht Eredivisie Sc Heerenveen Voetbal