Netherlands
This article was added by the user Daniel Turner. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

EO komt met nieuw actualiteitenprogramma: Dit is de kwestie

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

[email protected]

Vacatures & advertenties

[email protected]

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.

EO-presentatoren Kefah Allush, Margje Fikse en Tijs van den Brink - © EO

Kefah Allush, Margje Fikse en Tijs van den Brink gaan in een nieuw, wekelijk actualiteitenprogramma getiteld 'Dit is de kwestie' morele dilemma’s en ethische kwesties onderzoeken naar aanleiding van de actualiteit.

De drie presentatoren gaan in dit nieuwe programma onderzoekend te werk. ‘Met in hun broekzak de christelijke, breed gedragen waarden gaan zij op zoek naar een dwars perspectief op de maatschappelijke kwesties van dit moment. Om juist de schijnwerper te lichten op daar waar het schuurt en botst. Zo ontstaan gesprekken die soms confronterende, ongemakkelijke of zo nu en dan relativerende momenten bieden aan de kijker. Maar vooral de kijker stimuleren zelf na te denken’ zo legt de evangelische omroep uit.
Naast het tv-programma, wordt ook een nieuwe journalistieke online-platform van de EO gelanceerd: Ditisdedag.eo.nl. Het platform daagt, net als Dit is de kwestie zijn bezoekers uit om andere perspectieven op de actualiteit te onderzoeken. ‘Zo komen ze in aanraking met gezichtspunten die buiten de eigen informatiebubbel vallen.’

De eerste aflevering van Dit is de kwestie op donderdag 26 mei staat in het teken van vechtbereidheid en vaderlandsliefde onder de Nederlandse bevolking.
Dit is de kwestie wordt iedere donderdag uitgezonden om 20.30 uur bij de EO op NPO 2.