Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Entertainmentconcern Walt Disney schrapt wereldwijd 7000 banen

Door onze nieuwsredactie

Entertainmentconcern Walt Disney gaat het bedrijf herstructureren, waarbij 7000 banen worden geschrapt. Dat komt overeen met 3,6 procent van het wereldwijde personeelsbestand.

Het concern wil daarmee een kostenbesparing van 5,5 miljard dollar (5 miljard euro) doorvoeren. Dat is volgens het bedrijf nodig wegens tegenvallende resultaten van streamingdienst Disney+.

Dit onderdeel leed in het afgelopen kwartaal een verlies van 1 miljard dollar, zo werd woensdag bekend. Disney+ zag voor het eerst het aantal abonnees afnemen.

In totaal haakten 2,4 miljoen abonnees af, vooral als gevolg van prijsverhogingen van de streamingdienst. Daarmee is het klantenbestand gedaald tot 161,8 miljoen kijkers. De sterke afname is volgens marktkenners een tegenvaller.

Oud Disney-topman keerde terug vanwege tegenvallende resultaten

Afgelopen november 2022 keerde voormalig Walt Disney-topman Bob Iger weer terug nadat hij in 2020 aftrad. Sinds zijn terugkeer heeft hij al meerdere koerswijzigingen besloten en staat hij nu onder hoge druk om de financiële resultaten op te vijzelen.

Hij is nu van plan om 2,5 miljard dollar te bezuinigen op verkoop- en algemene administratiekosten en andere bedrijfskosten, iets dat inmiddels in gang is gezet. Waar de rest van de besparingen en in welke landen precies vandaan moeten komen is vooralsnog niet bekend.