Netherlands

Emotionele Musk: eerste stap naar een beschaving op Mars

SpaceX

20 minuten geleden Aangepast: 9 minuten geleden

Elon Musk, oprichter van SpaceX, na de succesvolle lancering. Beeld © Getty

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Oprichter Elon Musk van SpaceX werd na de succesvolle lancering zaterdag van een bemande Crew Dragon 'overmand door emoties'.

Dat zei hij tegen journalisten enkele uren nadat NASA-astronauten Douglas Hurley (53) en Bob Behnken (49) naar de ruimte zijn gebracht om naar het internationale ruimtestation ISS te gaan.

"Ik ben behoorlijk overmand door emoties op deze dag. Het is eerlijk gezegd lastig om te praten", aldus Musk die zijn gedachten naar eigen zeggen nog op orde moet brengen. "Ik heb 18 jaar naar dit doel toegewerkt, dus het is nogal moeilijk te geloven dat het is gebeurd."

Musk spreekt de hoop uit dat dit de 'eerste stap' betekent naar een 'beschaving op Mars' en naar een 'multiplanetair leven' met een basis op de maan.

Hurley en Behnken bevinden zich momenteel in een baan om de aarde en voeren aan boord van de Crew Dragon een aantal technische tests uit, eten en slapen nog wat, voordat ze zondag tegen 16.30 uur (Nederlandse tijd) aankomen bij het ISS.

Eerste commerciële bedrijf

SpaceX is nu het eerste commerciële bedrijf dat mensen naar de ruimte heeft gebracht. De lancering betekende ook de eerste bemande Amerikaanse ruimtevlucht sinds 2011.

Bericht vanuit de Dragon:

Football news:

Pep Guardiola: Manchester City heeft een plaats gewonnen in de Champions League op het veld. Ik hoop dat de UEFA ons toestaat te spelen
Atalanta breidde hun onverslagen streak uit tot 14 wedstrijden en staat op de derde plaats in de Serie A
Ronaldo scoorde zijn 27e doelpunt in de Serie A, waarmee hij een penalty maakte in de wedstrijd tegen Atalanta. Immobile heeft 29 ballen
Sterling scoorde 27 goals voor het seizoen en brak zijn record. Hij scoorde een hattrick tegen Brighton
Drie Atalanta spelers hebben 15+ goals gescoord in de Serie A seizoen. Dit is het beste resultaat sinds 1952
Setien op het titelgevecht: Barcelona doet alles wat mogelijk is, maar Real Madrid wint alle wedstrijden
Lampard na 0:3 met Sheffield: Chelsea moet vechten voor de top 4. Ik heb veel geleerd