Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Emerce Recruitment: Robots werken, mensen leven

Nieuws -

Schrijven we straks nog onze eigen sollicitatiebrieven, of laten we dat over aan een AI bot? Want laten we stoppen met bullshit banen, angst om je baan te verliezen of überhaupt niet mee te mogen doen. We kunnen veel beter gebruik maken van de toegevoegde waarde van menselijk potentieel, geholpen door technologie. Zegt Saskia Nijs, die binnenkort spreekt op Emerce Recruitment.

Tijdens haar keynote zal Saskia Nijs ons meenemen in de toekomst van werk waarin robots en AI onze banen ‘inpikken’. Volgens haar biedt ons dat de mogelijkheid om anders te gaan kijken naar werk en werk voor de toekomst te herdefiniëren. De toekomst van werk gaat in ieder geval niet over nog meer werken. Tijdens deze vierde industriële revolutie zijn de HR- en IT manager aan zet. Technologie en mens samen zorgen voor vernieuwing, verandering en verbetering van werk.

‘Mijn motto is: robots werken, mensen leven. En daarmee zeg ik niet dat banen gaan verdwijnen maar dat specifieke taken wel overgenomen worden door robots of data & AI,’ schrijft Nijs op haar blog. ‘En daar ben ik heel enthousiast over want als we dit goed doen, dan kunnen we juist veel meer betekenis geven aan het werk dat wij als mens doen. Als er een zelfrijdende bus komt, dan kunnen we toch juist iemand op de bus laten meerijden die ervoor zorgt dat iedereen zich prettig voelt in de bus? Of zorgt dat het een zeer plezierig ritje wordt? Ik denk dat daarmee werk veel plezierig kan worden en de bushost wordt op zijn of haar waarden ingezet. De 21e eeuwse vaardigheden bieden ons als mens de meeste toegevoegde waarden in werk: creativiteit, nieuwsgierigheid, samenwerken en oplossingen bedenken.’

Laten we nu met elkaar eens goed kijken wat nuttig, zinvol en waardevol werk is, zegt Nrijd. ‘Voor onze maatschappij maar ook binnen een organisatie. Met het huidige tekort aan mensen, nieuwe generaties die echt niet harder gaan werken dan hun ouders, en veel mensen die ziek worden van hun werk, is het de hoogste tijd om werk te gaan herdefiniëren. Door te kijken naar zowel het menselijk potentieel, als technologische innovatie hebben we een prachtige mogelijkheid om werk te herdefiniëren. De chief human & technology officer is aan zet!’

Saskia Nijs is oprichter van Studio 21st, promotieonderzoeker aan de VU in Amsterdam, auteur, columnist, bestuurslid en adviseur op het gebied van gedragsverandering in relatie tot innovatie en technologie op de werkvloer. Zij is al meer dan 20 jaar actief op dit snijvlak bij diverse organisaties zoals Microsoft, Philips, Layar, KLM en doet daarnaast veel studies en onderzoek. Ze is ook voorzitter van het bestuur van Setup, een stichting die een kritische reflectie geeft op technologie in de samenleving.

Rethink the Future of Recruitment vindt donderdag 6 april plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Kaarten hier.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.