Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ellen van Dijk verplettert werelduurrecord met afstand boven 49 kilometer

Ellen van Dijk heeft dinsdag het werelduurrecord verbeterd. De 35-jarige Nederlandse reed op de wielerbaan in het Zwitserse Grenchen liefst 49,245 kilometer en was daarmee flink sneller dan de vorige recordhoudster Joss Lowden.

De Britse Lowden kwam in september vorig jaar tot een afstand van 48,405 kilometer en verbeterde daarmee het record van de Italiaanse Vittoria Bussi, die in 2018 tot 48,007 kilometer kwam.

Maandag was het al vrij snel duidelijk dat Van Dijk ging slagen in haar missie om het uurrecord van Lowden af te pakken. De renster van Trek-Segafredo dook al in de eerste rondes onder het schema van Lowden en breidde haar voorsprong gaandeweg het uur alleen maar verder uit. Met nog één minuut op de klok had Van Dijk al meer kilometers gereden dan Lowden.

Van Dijk is de tweede Nederlandse die het werelduurrecord in haar bezit heeft. Leontien Zijlaard-van Moorsel kwam in 2003 tot een afstand van 46,065 kilometer en had het record bijna twaalf jaar in handen.

Bij de mannen is Victor Campenaerts sinds april 2019 werelduurrecordhouder. Hij reed in het Mexicaanse Aguascalientes 55,089 kilometer.