Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Elizabeth moet rust nemen, paleis deelt foto's lachende Queen

Queen Elizabeth zal volgende week niet bij de receptie van de klimaattop COP26 in Glasgow aanwezig zijn. De 95-jarige vorstin van het Verenigd Koninkrijk heeft van haar artsen het advies gekregen om rust te nemen.

Bronnen bij Buckingham Palace zeggen dat het uit voorzorg is, maar de afmelding roept vragen op over de gezondheid van de vorstin. Recentelijk drongen artsen er bij Elizabeth, die bekendstaat om haar grote werkethos, op aan om rustig aan te doen.

Het begon een week geleden. Toen werd duidelijk dat Elizabeth niet aanwezig zou zijn bij een belangrijke ceremonie in het Noord-Ierse Armagh. "De koningin heeft met tegenzin het medisch advies aanvaard, om de komende dagen te rusten", luidde de verklaring van het paleis.

Een dag later bleek dat de klachten dusdanig serieus waren dat Elizabeth een nacht had doorgebracht in een Londens ziekenhuis. Het bleek haar eerste overnachting in het ziekenhuis in acht jaar tijd te zijn geweest. Maar Buckingham Palace kwam pas met het nieuws naar buiten nadat Britse tabloids de korte opname hadden onthuld.

Officiële gelegenheden met (klein)kinderen

Kort na de afzegging van Armagh volgde opnieuw een opmerkelijke aankondiging. Eerder deze week werd namelijk bekendgemaakt dat Elizabeth tijdens officiële gelegenheden voortaan door haar kinderen of kleinkinderen zal worden vergezeld. Zij kunnen dan inspringen, als de koningin plotseling uitvalt. En nu dus de afzegging van de klimaattop in Schotland.

Woordvoerders van het paleis lijken twijfels over een kwakkelende gezondheid ondertussen zoveel mogelijk weg te willen nemen. Eerder vandaag werden via het officiële Twitterkanaal van Buckingham Palace twee foto's gedeeld van The Queen aan het werk.

Vanuit Windsor Castle werd beeld gedeeld van een glimlachende vorstin verwikkeld in een videovergadering. Kort daarop volgde een klein verslagje van een werkbezoek van twee diplomaten. "Goed om te zien dat ze weer lacht en aan het werk is!", luidden de reacties op Twitter.

Hoe het werkelijk gaat met de vorstin, blijft grotendeels een kwestie van raden. Woordvoerders van het paleis brengen doorgaans maar mondjesmaat informatie naar buiten. Bronnen rondom de vorstin zouden tegen The Sunday Times hebben gezegd dat ze bekaf zou zijn. Het lange opblijven om televisie te kijken zou zich niet meer laten combineren met haar sociale verplichtingen en drukke schema. En dan is er nog het verlies van haar echtgenoot prins Philip, eerder dit jaar.

Over aftreden wordt in de Britse pers in ieder geval met geen woord gerept. Dat komt enerzijds doordat Elizabeth haar taak als door God gegeven ziet en niet lichtzinnig over haar functie denkt. Daarnaast viert de vorstin volgend jaar haar platinum jubilee, oftewel haar 70-jarige jubileum. Nu stoppen, redeneren journalisten, zou hoogst onlogisch zijn.