Netherlands

Eis tien jaar cel voor dodelijke schoten bij ruzie Rotterdam

Foto: ANP

Het Openbaar Ministerie heeft voor de rechtbank in Rotterdam tien jaar cel geëist tegen een 23-jarige Rotterdammer die op 20 maart vorig jaar een 46-jarige man uit Den Haag tijdens een ruzie doodschoot.

De ruzie vond plaats in de Oranjeboomstraat in de Rotterdamse wijk Feijenoord. Beveiligingscamera’s hebben geregistreerd dat de mannen het met elkaar aan de stok hadden. Het latere slachtoffer sloeg de verdachte hard in het gezicht. Vervolgens escaleerde de ruzie razendsnel, aldus het OM. De verdachte trok een vuurwapen en vuurde meerdere kogels af. De Hagenaar werd geraakt en bezweek kort daarna aan zijn verwondingen.

“Hoewel de verdachte werd aangevallen, zoals op de beelden duidelijk te zien is, is er geen sprake van zelfverdediging”, zei de officier van justitie ter zitting. “Jezelf op deze manier verdedigen waardoor iemand om het leven komt, gaat alle perken te buiten. Een langdurige celstraf is daarom op zijn plaats.”

Football news:

De scharnieren kunnen komen in het begin van Barca Versus Elche. Desta heeft een spierblessure
West Ham is klaar om het contract met Moyes te verlengen. De club is de zevende in de Premier League.West Ham is vastbesloten om David Moyes als hoofdcoach te houden. Het contract van de 57-jarige Schot met de Londenaren loopt tot 30 juni 2021, met de mogelijkheid om het seizoen te verlengen. Tegelijkertijd is West Ham van plan een langetermijnovereenkomst met Moyes te ondertekenen, aldus The Guardian. Na 19 ronden nemen de hamers de zevende plaats in de Premier League in
Kovac op Golovins 2 assists: ik ben erg blij met zijn optreden
Benteke zou kunnen verhuizen van Crystal Palace naar West Brom
En-Nesiri is de eerste Sevilla speler in 81 jaar om een hattrick te scoren in 2 opeenvolgende La Liga home games
Real Madrid coach Bettoni about 4-1 met Alaves: een welverdiende overwinning. Zidane is erg blij met het spel
Benzema is ongeveer 4:1 met alavesa: een goed spel is belangrijk voor het vertrouwen. Na een zware week, Real Madrid zijn op het juiste spoor