Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Efteling ook getroffen door grote stroomstoring, attracties ontruimd

1/2 Attracties van de Efteling worden ontruimd.

Tienduizenden huishoudens in onder meer Tilburg en Udenhout zitten dinsdagmiddag zonder stroom. Ook in de Efteling is de stroom uitgevallen. Attracties zijn stil komen te staan, terwijl bezoekers er nog in zaten. Die worden ontruimd.

"We zorgen dat iedereen veilig beneden komt", vertelt woordvoerder Nina Hawinkels. "De attracties die op stroom draaien hebben noodaggregaten, die automatisch overslaan als de stroom uitvalt."

Onder meer de achtbanen De Baron, Joris en de Draak en de Vogel Rok zijn uitgevallen. Volgens de woordvoerster is het niet zo dat bezoekers daar midden in een looping vast hingen. "Die attracties werken ook op zwaartekracht, dus daar zorgt de zwaartekracht dat de karretjes weer beneden komen." Attracties die niet de lucht in gaan, zoals het Slakkenritje in het Land van Laaf vallen wel stil en zijn volgens de woordvoerster rustig ontruimd.

Op social media verschijnen beelden van mensen die de trap bij de Python aflopen. Ook de Gondoletta wordt ontruimd. Het is niet duidelijk of er attracties zijn die nog wel draaien, maar het park blijft vooralsnog geopend. "We wachten af en hopen dat het snel wordt verholpen door de netbeheerder. We attenderen mensen hier wel op via onze online kanalen", aldus de woordvoerster.

In onder meer Tilburg, Udenhout, Berkel-Enschot, Kaatsheuvel, Helvoirt, Heukelom, Loon op Zand, Haaren, Moergestel, Biezenmortel en Oisterwijk is de stroom uitgevallen. Volgens netbeheerder Enexis gaat het om 38.218 klanten die zonder stroom zitten, vanwege een storing in Tilburg. Monteurs zijn onderweg om te kijken wat er aan de hand is. "We onderzoeken of we op korte termijn de stroom voor een deel weer terug kunnen brengen", zegt de woordvoerder. "We houden er zeker rekening mee dat het nog enige tijd kan gaan duren.

Wachten op privacy instellingen...

Wachten op privacy instellingen...

Wachten op privacy instellingen...

Wachten op privacy instellingen...

Wachten op privacy instellingen...