Netherlands

Eerste coronabesmetting in Nederland

Liveblog

2 minuten geleden Aangepast: 1 minuut geleden

Monsters worden in een laboratorium getest op de aanwezigheid van het coronavirus (archieffoto). Beeld © AFP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De eerste coronabesmetting in Nederland heeft zich aangediend. De patiënt in Tilburg is kortgeleden in de Italiaanse regio Lombardije geweest. Volg al het nieuws over de besmetting in ons liveblog.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Coronavirus nadert: is Nederland voorbereid op een pandemie?

Eerder al liet het RIVM weten zich samen met de GGD voor te bereiden op een besmetting in Nederland. Er is een protocol opgesteld en ook heeft het RIVM een zogeheten Outbreak Management Team (OMT) bij elkaar geroepen. Daarin zitten wetenschappers en gespecialiseerde artsen die veel weten over bestrijding van infectieziekten. Zij bespreken op welke manier de uitbraak moet worden aangepakt en geven advies aan het ministerie voor de aanpak van de bestrijding.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De feiten over het coronavirus, en kan ik nog naar Italië?

Het coronavirus werd afgelopen december ontdekt in de Chinese provincie Wuhan. Het verspreidde zich al snel naar andere landen in Azië en kwam uiteindelijk ook in Europa. Het aantal landen waar besmettingen werden ontdekt, liep sinds dit weekend snel op.

Een mondkapje tegen corona, dat gebruik je zo

Je ziet ze overal op plekken waar het coronavirus de kop op steekt: mondkapjes. Maar wanneer moet je zo'n mondkapje dragen, en welke moet je dan hebben?