Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Een van twee mega-badeenden Hong Kong is leeggelopen

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Kunstwerk De beroemde badeend uit Hong Kong zou na tien jaar terugkeren met een soortgenoot, maar een van de twee is leeggelopen. Het hoeft niet het definitieve einde van het eendenkoppel te betekenen.

‘Double Ducks’, heet het nieuwste kunstwerk van Florentijn Hofman dat bestaat uit twee gele badeenden van achttien meter hoog. Maar zaterdag, de dag van de onthulling in de haven van Hong Kong, is er weinig ‘double’ meer aan. De organisatie moest een van de twee mega-eendjes laten leeglopen.

„Bij routinechecks kwam personeel erachter dat een van de rubbereenden te ver uitgerekt was vanwege het hete weer en de stijgende luchtdruk”, schrijft doubleducks_official op Instagram. „Omdat het tijd zou kosten voordat er een reparatieschip kon komen, is besloten dat de lucht er meteen uit moest door de naden los te maken.” Het resultaat is een enorme badeend die naast een gele flodder dobbert.

Tien jaar geleden nam Hofman, beeldend kunstenaar met een studio in Arnhem, zijn werk ‘Rubber Duck’ de hele wereld over. De eend kent geen grenzen, discrimineert niet en heeft geen politieke connotatie, zei de maker toen. Wel is de eend „zacht, vriendelijk en geschikt voor alle leeftijden”.

Dubbel geluk

Toen de organisator uit Hong Kong Hofman vroeg om de eend nog eens langs te brengen voor een jubileumbezoek, aarzelde Hofman, zei hij deze week tegen lokale media. „Maar toen dacht ik aan de wereld en alles wat we nodig hebben na de pandemie en zo, en dacht ik: laten we het verdubbelen. Dus ik heb twee eenden gebracht, om dubbel geluk te brengen.”

De tweede eend is nog niet definitief verloren. Tien jaar geleden liep diens voorganger in Hong Kong ook leeg, maar toen werd de vogel na een paar dagen weer gerepareerd.