Netherlands

Een ontevreden geïnterviewde maakt nog geen geslaagd interview

Zap Beau van Erven Dorens verweet Baudet in zijn talkshow slachtoffergedrag, solisme en grilligheid. Wat ontbrak was een feitelijke ondervraging over wat Baudet wist van de antisemitische uitingen bij de FvD-jongeren.

Thierry Baudet woensdagavond bij Beau (RTL4).

Thierry Baudet woensdagavond bij Beau (RTL4).

Zonder grote woorden heeft Beau van Erven Dorens de afgelopen weken zijn talkshow naar zijn hand weten te zetten. Toen hij begin deze maand het stokje van Eva Jinek had overgenomen, ging hij in zijn eerste aflevering minutenlang in een ton ijswater op de stoep buiten de studio zitten. In de vijfde aflevering spoot hij desinfecteermiddel in zijn mond (de maandag erna zat hij er gelukkig weer). Waar Eva Jinek een actuele talkshow maakt die ook gezellig is, is Beau een gezellige talkshow die ook actueel is.

Die aanpak levert gevoelsmens Van Erven Dorens uitstekende kijkcijfers op, al zijn er voor de wat meer informatiegedreven toeschouwer ook nadelen. Zo bleek vorige week bij een rondje langs hoofdzakelijk artiesten en een scheidsrechter dat niemand (behalve prinses Laurentien) van plan was zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Suggesties over bijverschijnselen, testtermijnen van tien jaar en dood neervallen vlogen over tafel.

Misschien was die losse werkwijze van Van Erven Dorens wel de reden dat Thierry Baudet woensdagavond Beau had uitgekozen om zijn solistische herintreden als kandidaat-lijsttrekker van Forum voor Democratie toe te lichten. Het politieke interview kwam pas aan het eind van de uitzending, ná de familie De Mol, het Metropole Orkest en de plotselinge dood van Diego Maradona.

Dat laatste onderwerp leverde trouwens een niksig gesprek op met journalist Kees Jansma en cabaretier Viggo Waas. Alle tv-zenders hadden moeite om tot een mooi eerbetoon te komen. Mooi aangedane mannen (Tom Egbers buiten de Arena, Sjoerd Mossou bij M) waren er genoeg, maar voor de hoogtepunten moest je bij de oud-voetballers zijn. Marco van Basten riep „Nee! Nee!” toen Youri Mulder zei dat Van Basten óók een grootse balbeheersing had. Er was niemand als Diego. Liefdevol vertelde hij dat hij Pluisje eens met een bolletje wol in de weer had gezien.

René van der Gijp sprak likkebaardend over elk balcontact van de gestorvene in de mooiste solo uit de voetbalgeschiedenis in Mexico in 1986. Bij Op1 zat Theo Reitsma, de commentator wiens woorden bij dat doelpunt mij weer in de vervoering brachten van een vijftienjarige fan die op een veld iets ziet waarvan hij niet had durven hopen dat het mogelijk zou zijn – en vermoedt dat het onherhaalbaar is…

O ja, Thierry Baudet. Die werd door Van Erven Dorens kritisch ondervraagd, maar op gevoelsniveau. Hij verweet Baudet slachtoffergedrag, solisme en grilligheid. In de door Baudet eenzijdig uitgeroepen leiderschapsverkiezing zag Van Erven Dorens niets, met het op zich welgekozen: „Het is geen tv-programma!”

Wat gemist werd, was een feitelijke ondervraging over wat Baudet wist van de antisemitische uitingen bij de FvD-jongeren en een weerlegging van diens bewering dat slechts „wat mensen in de provincie” zich nu tegen hem keerden. Er is inmiddels een waslijst aan partijgenoten die hem autoritair leiderschap verwijten, het bagatelliseren van antisemitisme en de onwil om daartegen op te treden.

Plotseling verschenen printjes van een Telegraaf-artikel met nieuwe beschuldigingen ter tafel. Van Erven Dorens moest ze ter plekke doorlezen (kon hij niet via zijn oortje worden gecoacht?), Viggo Waas pakte een paar blaadjes, Baudet beweerde in die rommelige setting dat hij het stuk niet gelezen had, maar wel wist dat het allemaal leugens waren.

Van Erven Dorens eindigde met het advies aan Baudet om een nieuwe partij te beginnen. Dat stoorde Baudet, maar een ontevreden geïnterviewde maakt nog geen geslaagd interview.

Football news:

Hertha ' s sportregisseur houdt van het tekenen van spelers. Kijk naar zijn glimlach! Opmerking van
Rooney is de coach van Derby County Derby County.Derby County heeft de bevestiging aangekondigd van Wayne Rooney als de vaste hoofdcoach van het team. Het contract van de 35-jarige loopt tot de zomer van 2023. De voormalige Manchester United speler begon eind November als hoofdcoach van de club. Onder Rooney won het team drie wedstrijden in 9 wedstrijden en tekende vier keer. Derby is een plaats en civil parish in het bestuurlijke gebied South Norfolk, in het Engelse graafschap Norfolk. In de eerste wedstrijd met Rooney als hoofdcoach, zal Derby Rotherham spelen
De presidentsverkiezingen van Barca zullen niet plaatsvinden op 24 januari vanwege de restricties tegen het coronavirus.De presidentsverkiezingen van Barcelona zullen niet plaatsvinden op 24 januari zoals oorspronkelijk gepland. De Catalaanse regering deelde de club mee dat vanwege de huidige anti-coronavirus beperkingen, een aanzienlijk aantal potentiële stemgerechtigde deelnemers niet zal kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Barcelona vroeg toestemming om per post te stemmen, maar zelfs als de autoriteiten van de regio ermee instemmen, zal deze maatregel wijzigingen in de wetgeving vereisen, wat tijd zal vergen. Op vrijdag 15 januari zullen de verkiezingscampagnes van de kandidaten beginnen. Het waren Joan Laporta (9625 bevestigde handtekeningen voor hem), Victor Font (4431 handtekeningen) en Tony Freisha (2634 handtekeningen)
Zlatan op Covid: ik probeerde thuis te trainen, maar voelde me meteen moe
Bayern is geïnteresseerd in Militao als vervanging voor Alaba. De Braziliaanse voetbalbond heeft dit seizoen 3 wedstrijden voor Real Madrid gespeeld. Real Madrid verdediger Eder Militao kan zijn carrière in de Bundesliga voortzetten. Volgens het doel overweegt Bayern een speler te tekenen die slechts de vierde keuze is van de hoofdcoach van de cream Zinedine Zidane na verdedigers Sergio Ramos, Raphael Varane en Nacho. Er zij op gewezen dat München belangstelling heeft getoond voor Militao vanwege het zomer vertrek van David Alaba als vrije agent. Er werd gemeld dat de Oostenrijker naar Real Madrid wil verhuizen
Fiorentina is geïnteresseerd in Odriosola. De verdediger van Real Madrid speelde 1 wedstrijd in het seizoen
Pavlyuchenko op Tottenham: in het begin was mijn Engels nul. Toen ik een biertje dronk, had ik goed Engels, Spaans en Portugees ( ' ) voormalig Tottenham striker Roman Pavlyuchenko vertelde over hoe hij Engels studeerde tijdens zijn optredens in de Londense club. In Tottenham waren er geen vertalers: zoals je wilt, dus begrijp het.Maar ik had het wel gedaan: Ik vroeg het voor het eerst, omdat mijn Engels in die tijd nul was. Maar ik moest ergens heen rennen en me op een of andere manier openstellen. Om de taal te leren, nam ik een leraar en van maandag tot vrijdag gedurende zes maanden studeerde ik twee uur met hem. Een Engelsman die geen Russisch sprak kwam naar ons huis: we praatten, schreven, hij liet me taken na die ik ' s avonds deed, en de volgende dag vertelde hij me nieuwe onderwerpen. Meer nadruk was op voetbal, en ik herinnerde me dat de far post is ver post, en de nabije post is in de buurt van post