Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Een jubileum met een reusachtige carnavalswagen van bijna 45 meter

1/2 De feestneuzen van CV De Plak in 2020 (Foto: CV De Plak)

Een carnavalswagen van bijna 45 meter lang en 9 meter hoog wordt het pronkstuk voor CV De Plak uit Someren-Eind. Het is geen record, maar voor de vereniging zelf is dit in ieder geval de trofee van hun 11-jarig jubileum. Voor een klein clubje is het geen half werk. "We hebben allemaal de week voor carnaval vrij genomen om door te kunnen bouwen."

Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

Carlijn Kösters

Carnavalsverenigingen hebben het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad. Voor zover corona nog geen roet in het eten gooide, doet het afnemend enthousiasme van jongeren in de dorpskernen dat wel. "Ze zitten liever achter de playstation", klaagt voorzitter Ruud van de Voort (25) met een grijns op zijn gezicht. Voor hem geldt dat niet. Zelf staat hij met liefde tot één uur 's nachts aan de wagen te bouwen.

"Het publiek is dit jaar de sjaak bij ons."

Het thema op de wagen is 'kroongetuigen'. Letterlijk, want het feestgedruis op de wagen gaat draaien om een tandartsenpraktijk. "Ik kan nog niet alles verklappen, want er gaat iets ludieks gebeuren", glundert Van de Voort. "Maar het publiek is dit jaar de sjaak bij ons."

Het bouwen van zo'n enorm gevaarte gebeurt in etappes. Daar is CV De Plak al voor de pandemie mee begonnen, maar nu kunnen ze het eindelijk ook afronden.

"Als we deze uren bij de baas hadden gemaakt, zouden we nu een mooie auto kunnen rijden."

Sommigen onderdelen zijn al af en ergens anders geparkeerd, maar er moet nog veel gebeuren. "Het is heel veel werk, maar we hebben besloten er vol voor te gaan. Als we deze uren bij de baas hadden gemaakt, zouden we nu een mooie auto kunnen rijden", lacht hij.

Overigens staat het record van de langste carnavalswagen in Cranendonck op naam van de Flausemausen met een lengte van 58 meter.