Netherlands

Een game vol geheimen en mysteries

Destiny 1 was ambitieus. De makers gingen in zee met Call of Duty-uitgever Activision om samen een scifi-shooter te maken die steeds moest veranderen. Updates en uitbreidingspakketten voegden nieuwe gebieden en missies toe.

Maar de commerciële belangen van Activision botsten met de ontwerpideeën van ontwikkelaar Bungie. Het spel kreeg een vervolg met goksystemen om extra geld in het laatje te brengen. Spelers werden gedwongen diep in de buidel te tasten. Jaren later brak Bungie met Activision, om onafhankelijk verder te gaan.

Sinds die breuk is Destiny 2 met updates een redelijkere game geworden. Goksystemen zijn vervangen door simpelere vormen van progressie, waarbij goed samenspel wordt beloond. Daarnaast is een gratis editie verschenen die iedereen toegang geeft tot een fors deel van het spel.

Met uitbreidingspakket Beyond Light lijkt Destiny 2 eindelijk het spel te worden dat de makers voor ogen hadden. Het is een online shooter die soms wat ondoorgrondelijk lijkt met zijn esoterische verhaallijnen, maar het is ook een game vol geheimen en mysteries.

Progressie staat bij Destiny 2 voorop: alles draait om het vinden van nieuwe wapens en uitrusting, om daarmee de lastigere levels te spelen. Veel van de upgrades vind je gaandeweg vanzelf, maar de game is op zijn best als je de meest exotische voorwerpen probeert te vinden.

Oude gebieden en missies zijn uit de game gehaald. Het geeft een actueel gevoel: de levels die je vorig jaar leuk vond kunnen zomaar verdwijnen, omdat dit een levende online wereld is. Een designkeuze die onder Activision vermoedelijk nooit gemaakt kon worden, maar Destiny 2 met Beyond Light juist zo bijzonder maakt.

Football news:

Nepomnyasjchy tegen het verminderen van de RPL tot 12 clubs: Rusland is niet bereid om een groot aantal fans op te offeren
Wolverhampton loan Willian Jose van Sociedad met een uitkoopoptie. Real Sociedad forward Jose Willian is dicht bij een verhuizing naar Wolverhampton. De Engelse club heeft ermee ingestemd de 29-jarige Braziliaan tot het einde van het seizoen te leasen met het recht om uit te kopen. Willian zal pas volgende week in Wolverhampton aankomen, omdat hij nog geen werkvergunning in Engeland heeft gekregen vanwege de nieuwe Brexit-voorschriften. Wolven zien de spits als vervanging voor de gewonde Raul Jimenez. Eerder berichtte men belangstelling voor Willian uit Letico. In 13 wedstrijden van het seizoen scoorde de speler 3 goals en maakte 1 assist. Meer informatie over de statistieken vindt u hier
AC Milan is dicht bij het lenen van Tomori aan Chelsea met een 20+ miljoen euro buy-out optie
Spartak over fans veroordeeld voor het vechten op Euro 2016: Fedun persoonlijk hielp hen financieel
Lewandowski verbeterde het Bundesliga record door 22 goals te scoren in de eerste ronde
Flick on Bayern: ons doel is om op de top te blijven
Doelman Alcoyano heeft 10 redes in de wedstrijd tegen Real Madrid. Het meest in het seizoen onder de rivalen van Madrid