Netherlands

Een derde horecabedrijven denkt hooguit 5 maanden te overleven

Het vertrouwen bij ondernemers over het voortbestaan van hun bedrijf tijdens de coronacrisis is opnieuw toegenomen, maar blijft in de horeca op een laag niveau. Dat meldt het CBS op basis van onderzoek naar de verwachte gevolgen van de coronacrisis, dat begin juni onder bedrijven werd gehouden.

In de horeca verwacht een derde van de bedrijven maximaal 5 maanden te overleven in de huidige omstandigheden. Een kwart van de bedrijven denkt het nog zeker een jaar vol te houden. Dat is wel 4 procentpunten meer dan in mei. 30 procent geeft aan de overlevingskansen niet te kunnen inschatten.

Het toegenomen vertrouwen is in juni vooral zichtbaar in de zakelijke dienstverlening en met name de reisbranche. Vergeleken met mei steeg het aantal zakelijke dienstverleners dat verwacht minstens nog een jaar te kunnen overleven met 16 punten naar 57 procent.

Het vertrouwen is het grootst in de onroerendgoedsector. Daar verwacht 75 procent van de bedrijven nog zeker een jaar te blijven bestaan. In de detailhandel is dat 69 procent, 4 procentpunten meer dan in mei. En bij bedrijven in de sport, cultuur en recreatie is dat 38 procent, een stijging van 14 punten.

Football news:

Barcelona en Bayern hebben de Champions League 10 keer gewonnen. 6 andere deelnemers aan de 1/4 finale van 0 bekers
Napoli viel een half uur in slaap en gaf Barca de overwinning. We domineerden en sloegen vaker toe
Lewandowski maakte Chelsea af: 2 goals en 2 assists. Zijn statistieken dit seizoen zijn meer dan de ruimte
Ik richt me niet op Messi. We willen onze sterke punten tonen
Lewandowski scoorde 7 (3+4) punten in twee wedstrijden met Chelsea en nam deel aan alle goals van Bayern
Messi scoort al 16 jaar in de Champions League. Meer hebben alleen Raul-17
Luis Suarez: het belangrijkste is dat Barcelona verder gaat. Bayern is een van de kandidaten om de Champions League te winnen, net als andere teams