Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Dwergpoedel Wolfje verscheurd door sledehonden: 'Is niet de eerste keer'

Een wandeling met de hond op de Vrachelse Heide bij Oosterhout eindigde voor Natahalie van der Zee in een nachtmerrie. Haar Wolfje, een tweejarig dwergpoedeltje, werd 27 december doodgebeten door een roedel husky's. Daarbij raakte ook de oppas van Wolfje gewond. Weken later verzamelde Natahalie de moed om het bijtincident op Facebook te plaatsen. Toen kwam ze erachter dat de husky's de buurt vaker teisteren. "Een volgende keer is het misschien een peutertje dat daar aan het spelen is.”

Nathalie en haar gezin waren op het vliegveld aan het inchecken toen ze de hondenoppas aan de telefoon kregen. Die vertelde wat er was gebeurd. Nathalie: “Een ouder stel zou in onze vakantieperiode op ons hondje passen. De eerste ochtend dat ze gingen wandelen werd hij doodgebeten.”

“Ons kleine hondje is voor zijn ogen verscheurd.”

Aangedaan vertelt ze wat die ochtend te horen kreeg van de oppas. “Hij liep met zijn vrouw op het smalle pad van de Vrachelse Heide toen er twee grote koplampen op hen afkwamen. Hij trok Wolfje wat strakker aan de lijn om ruimte te maken.”

Een groep husky's in een span trok een slede op wielen voort. Daarop stonden twee mensen. Zij stormden op het oudere stel af. Als de husky's Wolfje in het oog krijgen, wijken ze van het pad af en stormen ze vol op de oppas en de dwergpoedel af.

“De oppas is zelf ook door de honden gebeten", vertelt Nathalie met een trillende stem. "Het is hartverscheurend. Wij zijn ons hondje kwijt, maar deze man zit al weken thuis met een trauma", vertelt ze. “Ons kleine vriendje is voor zijn ogen verscheurd.”

De oppas heeft, ook naar aanleiding van zijn eigen verwondingen, aangifte gedaan bij de politie Oosterhout.

“Sommige mensen zijn bang van de husky's en durven al langer het bos niet in.”

Het voorval is al even geleden, maar Nathalie deelt nu toch haar verhaal. “Er moet aandacht voor komen", vindt ze. “Het gaat namelijk niet om een incident, maar het gebeurt blijkbaar vaker.”

Nadat ze haar verhaal deelde via Facebook, kreeg ze veel reacties uit de buurt. “Buurtbewoners meldden zich bij me met een soortgelijk verhaal. Sommige mensen voelen zich zo geïntimideerd door de roedel husky's dat ze het bos niet meer in durven.”

Een uur na de gebeurtenis heeft de man van Nathalie met de husky-eigenaren gebeld. “Zij hadden een heel ander verhaal", zegt Nathalie boos. De man op de slede vertelde dat hij de kar had stilgezet. Daarnaast zou Wolfje eerst hebben aangevallen. “Toen de oppas dat hoorde, ging hij compleet uit zijn dak. Hij is naar de plek teruggegaan en heeft foto's van de sporen van de kar genomen. Die laten zien dat de kar helemaal niet is gestopt maar van het pad afglipte omdat de honden op Wolfje af renden.”

“Dit is een plek waar mensen met kleine kinderen komen, dit gaat nog een keer fout.”

De eigenaar van de husky's heeft volgens Nathalie wel geprobeerd Wolfje te redden. "Maar veel kon hij niet doen. Je gaat niet met je handen tussen die happende bekken zitten." Ze snapt dat wel. Wel had ze het op prijs gesteld als de bazen van de husky's iets meer medeleven hadden getoond. “Ze hebben geen contact meer opgenomen, terwijl ze weten dat ons hondje dood is en dat de oppas al vier weken getraumatiseerd thuis zit.”

Nathalie wil niet dat de husky-eigenaren hier zomaar mee wegkomen. “Er moet iets aan worden gedaan. Deze mensen trainen husky's voor wedstrijden. Dat gaat niet op een plek waar ook kleine hondjes en kinderen spelen. De volgende keer is het misschien een peutertje dat daar nietsvermoedend aan het spelen is.”