Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Duitsland vervangt bijna half miljoen dwarsliggers na treinongeluk in Beieren

Door onze nieuwsredactie

De Duitse spoorwegbeheerder Deutsche Bahn gaat 480.000 dwarsliggers, de blokken die de rails dragen, vervangen. De spoorwegbeheerder doet dat uit voorzorg, omdat de constructie mogelijk de oorzaak is van een treinongeval waarbij vorig jaar vijf mensen om het leven kwamen.

In het Beierse Garmisch-Partenkirchen ontspoorde op 3 juni vorig jaar een trein. Een deel van de trein stortte van de helling. Het ongeval kostte vijf mensen het leven. 78 anderen raakten gewond, van wie 16 ernstig.

Vlak na het ongeval lieten de Duitse autoriteiten al weten dat er mogelijk sprake was van een technisch defect. Nu blijkt uit een tussentijds onderzoek dat de dwarsliggers op het spoor waarschijnlijk de boosdoener waren, schrijven Duitse media. Op de plek van het ongeval bleken de dwarsliggers zodanig beschadigd te zijn geraakt dat de spoorstaven en schakels ook kapotgingen.

Deutsche Bahn neemt daarom voorzorgsmaatregelen. De spoorwegbeheerder was de afgelopen maanden al bezig met het controleren van de constructies en heeft nu besloten 480.000 stuks te vervangen. Het gaat om dwarsliggers die gemaakt zijn van een specifiek soort betonmengsel. Daar gaan vooral reizigers in de deelstaten Saksen, Saksen-Anhalt en Thüringen hinder van ondervinden.

De onderzoekers benadrukken dat het gaat om een tussentijds rapport en dat het onderzoek nog loopt. De Duitse justitie doet tegelijkertijd onderzoek naar mogelijke nalatigheid door vier spoorwegmedewerkers.