Netherlands

Duitsland pakt antisemitisme aan, regering wil verbod op Hamas-vlag

De Duitse regering wil de vlag die Hamas-aanhangers gebruiken tijdens pro-Palestijnse demonstraties verbieden. Het voorstel werd gedaan door de partij van bondskanselier Angela Merkel, het CDU, en kreeg steun van alle coalitiepartijen.

In zo’n beetje alle landen waar pro-Palestijnse demonstraties werden gehouden was er ook sprake van antisemitisme, maar in Duitsland gingen de ‘demonstranten’ toch wel een stapje verder, zo meldt De Kanttekening. Kennelijk heeft het land ook flink wat Hamas-aanhangers binnengehaald toen ze hun immigratiebeleid aan het schaffen waren en daar zijn de Duitsers nu toch niet zo blij mee.

In de afgelopen jaren werd er in Duitsland gedaan alsof het oplaaiende antisemitisme vooral uit extreemrechtse hoek kwam en leek men een oogje toe te knijpen als het toch om andere groeperingen leek te gaan. Het voorstel om Hamas-vlaggen te verbieden is voor de Duitse regering dan ook de meest politiek correcte manier om een deel van het probleem wél aan te pakken, maar een daderprofiel te vermijden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Als het voorstel wordt aangenomen zal dat er in ieder geval toe leiden dat er wordt opgetreden als zo’n pro-Palestijnse demonstratie weer eens foute figuren aantrekt. Want anders dan in Nederland, waar enkele jaren geleden nog gewoon IS-vlaggen door de straat wapperden, heeft Duitsland zichzelf een haast heilige taak opgelegd om antisemitisme te bestrijden en de wereld te laten zien dat ze nooit meer zo laag zullen zinken als vroeger.

Football news:

Bayern en Kimmich zijn dicht bij een contract tot 2026. Alleen Lewandowski krijgt meer Jozua
Medaille stand van de Olympische Spelen-2020: de Britten nog steeds verslaan Rusland, en China vertraagd met goud
PSG zijn de laatste mensen die de Champions League winnaar willen zien. Het hoofd van de Raad van Commissarissen van Eintracht Frankfurt, Philip Holzer, sprak over de situatie op de transfermarkt
Ronaldo zal spelen tegen Barcelona in de Joan Gamper Cup
Calvin Phillips over knielen: een herinnering dat racisme heeft geen plaats in de samenleving
Monaco heeft AZ ' s topscorer Miron Boadu ondertekend
Bayern is geïnteresseerd in Danilo. Juventus heeft gevraagd 30 miljoen euro