Netherlands

Duitse Fordfabriek legt noodgedwongen de productie stil vanwege tekort aan chips

Duitse Fordfabriek legt noodgedwongen de productie stil vanwege tekort aan chips

De Ford Focus. Afbeelding: limburger.nl

Het Amerikaanse autoconcern Ford Motor gaat de productie van de Ford Focus in het Duitse Saarlouis een volledige maand stilleggen vanwege een gebrek aan chips. Ook andere bedrijven hebben de productie tijdelijk moeten onderbreken als gevolg van een tekort aan chips voor auto’s.

Bij de fabriek van Ford in Saarlouis in het westen van Duitsland werken ongeveer 5000 mensen. Vanaf maandag wordt de productie een maand platgelegd. Eerder moest Ford al een fabriek in de Verenigde Staten stilleggen vanwege een tekort aan halfgeleiders. Andere autobedrijven als Honda, Toyota, Volkswagen, Audi en Daimler hebben met dezelfde problemen te kampen.

Door de sterke vraag naar chips voor bijvoorbeeld smartphones, laptops en spelcomputers, doordat veel mensen thuis moeten blijven vanwege corona, hebben chipbedrijven moeite om voldoende te kunnen leveren aan de autosector. Daar komen ook nog distributieproblemen bij door de strengere lockdowns.

Football news:

Leipzig heeft 6 opeenvolgende Bundesliga overwinningen
Borussia Gladbach verloor 5 wedstrijden op rij na de aankondiging van het vertrek van Rose naar Dortmund
Bruno op wedstrijden met de grote zes van de Premier League: gescoord tegen Tottenham, maar ze zeggen dat de penalty telt niet! ↑ Manchester United middenvelder Bruno Fernandes sprak over zijn statistieken in wedstrijden met de teams van de zogenaamde big six van de Premier League
Arteta op de wedstrijd met Burnley: het is duidelijk dat er een straf was, er is geen geschil
Na de oorlog werd het Duitse team de beste in de Franse Ligue 2. De club mocht niet verder, en het richtte zijn eigen Europese Cup
Zinedine Zidane: Real Madrid heeft zich goed voorbereid op Atletico. Er zijn geen favorieten in de derby
Ronaldo kan de wedstrijd met Lazio missen voor de wedstrijd met Porto in de Champions League. Hij is niet 100% klaar