Netherlands

Ds. W. Chr. Hovius (1934-2020), verbinder op basis van de Schrift

Ds. W. Chr. Hovius is maandag op 86-jarige leeftijd overleden. De hervormde emeritus predikant was een bruggenbouwer die verbinding zocht op basis van het Woord van God.

Door de jaren heen bekleedde ds. Hovius talloze bestuursfuncties in de kerk, het onderwijs en de politiek. Zo was hij onder meer bestuurslid van de Gereformeerde Zendingsbond, de Spaanse Evangelische Zending en De Driestar in Gouda. Ook was de predikant onder meer tweede voorzitter van de Stichting Reformatorische Publicatie, de uitgever van het Reformatorisch Dagblad, en bestuurslid van de Theologische School van de Gereformeerde Bond.

Ds. Hovius was korte tijd partijvoorzitter van de SGP. Hij trad in 1993 terug omdat hij het niet eens was met het besluit van de huishoudelijke vergadering van het SGP om vrouwen uit te sluiten van het partijlidmaatschap. De hervormde predikant was bang dat een deel van de achterban van de SGP zou vervreemden.

„Bezig zijn met de Schrift en pastoraat bedrijven” deed ds. Hovius naar eigen zeggen het liefst. Hij publiceerde een groot aantal boeken, waaronder ”De hand van God in het Oude Testament”, ”Het leven van Lot”, ”Een gouden kleinood” en vele artikelen en meditaties in De Waarheidsvriend en andere bladen. In 2003 werd de predikant benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Katwijk aan Zee

Willem Christiaan Hovius werd geboren in Hilversum op 26 februari 1934. Na zijn studie theologie in Utrecht diende hij de hervormde gemeenten van Nieuw-Lekkerland (1961), Katwijk aan Zee (1966), Ede (1970), opnieuw Katwijk aan Zee (1975) en Apeldoorn (1979). Van 1985 tot zijn emeritaat in 1996 diende hij voor de derde keer de hervormde gemeente van Katwijk aan Zee. Ds. Hovius woonde daarna in Apeldoorn, waar hij bijstand in het pastoraat verleende. Ook was hij mentor van een Evangelisatie in Zutphen.

Ds. Hovius overleed maandag. De rouwdienst wordt zaterdag gehouden in het gebouw van de hervormde wijkgemeente van bijzondere aard Eben-Haëzerkerk in Apeldoorn. Aansluitend vindt de begrafenis plaats op de Algemene Begraafplaats aan de Soerenseweg te Apeldoorn.

Football news:

Bale hoeft niets te bewijzen. Zijn aanwezigheid inspireert de Tottenham spelers. Davis op de middenvelder
Pochettino en Raul kunnen Zidane vervangen in Real Madrid. De club wil de Fransman niet ontslaan, maar Real Madrid denkt erover om de hoofdcoach te veranderen na een aantal mislukte wedstrijden in de prestaties van het team. De club wil Zinedine Zidane niet ontslaan, gezien de grote liefde die de fans voor hem hebben, maar als de resultaten van het team niet dramatisch verbeteren, zal de Real Madrid management gedwongen worden om de Fransman te sturen om af te treden. Op dit moment heeft de club twee kandidaten voor deze post - voormalige Tottenham manager Mauricio Pochettino en Castilla coach Raul. Tot nu toe heeft Real Madrid geen contact met Argentinië opgenomen. Wat Raul betreft, de club wil niet dat hij zo snel met het hoofdteam van Real Madrid gaat werken. De club is echter van mening dat de Spanjaard in de toekomst zeker het team zal leiden
Stefano Pioli: Milan moet de Keltische wedstrijd serieus nemen. Ze spelen altijd goed
Atalanta kapitein Gomez volgde Gasperini ' s instructies niet op in de wedstrijd tegen Midtjylland. Hij werd vervangen in de rust
Tuchel in de wedstrijd tegen Manchester United: de overwinning is verplicht. Voor haar naar Engeland komen is een grote uitdaging
Jimenez zal Attletico ' s wedstrijden met Real Madrid en Salzburg missen als gevolg van een heupblessure
Gladbach middenvelder Neuhaus: het is jammer dat we de kwestie niet hebben afgesloten met het bereiken van de 1/8 finale van de Champions League. Laten we dit in Madrid ophelderen! Borussia Monchengladbach middenvelder Florian Neuhaus sprak over de aankomende wedstrijd van de Champions League groep het is jammer dat we de kwestie niet hebben afgesloten met het bereiken van de 1/8 finale, maar we zullen het gewoon ophelderen in Madrid! Wij hebben er al op gewezen dat wij niet alleen in deze groep goed willen spelen, maar ook vooruit willen gaan! We vliegen naar Real Madrid, op de eerste plaats aan tafel, en we hebben alle reden om vertrouwen te hebben zei Neuhaus. Borussia scoorde 8 punten na 5 wedstrijden van de groepsfase van de Champions League en leidde hun Kwartet. Real Madrid scoorde 7 punten en staat op de derde plaats, achter Shakhtar in persoonlijke ontmoetingen. Groep B: Borussia M en Shakhtar verhuisden Real Madrid en Inter. Iedereen heeft een kans voor de Play-offs