Cesar Zuiderwijk wil blijven optreden, vertelt hij woensdag in een gesprek met het AD. Golden Earring is wegens de ziekte van gitarist George Kooymans inmiddels gestopt, maar de 73-jarige drummer ziet voorlopig nog geen eind aan zijn carrière komen.

"Niemand gaat mij zeggen dat ik moet stoppen", vertelt Zuiderwijk in gesprek met de krant. "Ik ben geen chirurg die eventueel levens op het spel zet. Als ik te lang doorga, heb ik hooguit mezelf ermee. Dit is mijn leven."

De drummer zou normaal gesproken in deze tijd optreden met Golden Earring. Die tijd vult hij nu met het maken van het album van Sloper, de muziekformatie die Zuiderwijk vormt met Mario Goossens van de band Triggerfinger.

"Ik heb nog helemaal geen tijd om oud te worden of om daar zelfs maar bang voor te zijn", vervolgt de muzikant. "Ik heb het geluk dat ik deel uitmaak van de babyboomgeneratie. Die altijd gewoon is blijven doen wat ze altijd deden. Net als wij. Net als ik. Als je vraagt: hoelang nog? Dan zeg ik: kom maar terug als ik 85 ben."

In februari 2021 werd bekend dat gitarist Kooymans ALS heeft, een ongeneeslijke ziekte die het functioneren van de spieren aantast. Zanger Barry Hay liet toen weten dat Golden Earring ook stopt met optreden. Het is dit jaar precies zestig jaar geleden dat de band werd opgericht.