Netherlands

Drugslab gevonden in grote loods in Brabant, vier betrokkenen aangehouden

Drugslab gevonden in grote loods in Brabant, vier betrokkenen aangehouden

De binnenkant van het drugslab in Eersel. Afbeelding: Bert Jansen/Rico Vogels/AD

De politie in Noord-Brabant heeft in Eersel een laboratorium gevonden waar vermoedelijk synthetische drugs zijn gemaakt. Er zijn vier personen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid.

Volgens de politie staat het lab in een grote loods in de buurt van een manege. De precieze omvang van het lab wordt nog onderzocht. Wel spreekt een woordvoerder van de politie van een ‘behoorlijke vondst’.

In het lab werden blauwe vaten - mogelijk drugsafval - en zakken met grondstoffen gevonden. Ook zijn er buizen voor een vermoedelijke afvoer gevonden.

De politie hield vier mensen aan. Twee van hen werden op het dak van een stal gevonden. Of de eigenaar van het pand daar ook bij zat, kan de politie op dit moment niet zeggen. Het viertal wordt verdacht van betrokkenheid bij de drugsproductie. Wat hun rol precies was, moet uit onderzoek blijken.

Nog een lab gevonden

Rond 17.45 uur werd er een tweede lab ontdekt, ditmaal in een schuur in Mill. Daar zijn nog geen mensen aangehouden.

Of de politie bij de labs kwam via een tip of uit eigen onderzoek, kan de politie nog niet zeggen. ,,Wij ronden eerst het onderzoek af op locatie en brengen in een later stadium meer informatie naar buiten.”

De politie komt waarschijnlijk donderdagochtend met de onderzoeksresultaten. De komende nacht worden de labs bewaakt, waarna ze in de ochtend worden ontruimd.

Football news:

Chiesa scoorde voor de eerste keer voor Juventus-Dynamo Kyiv
Griezmann scoorde voor het eerst in 3 opeenvolgende wedstrijden voor Barca. Hij scoorde vijf doelpunten in zijn laatste zeven wedstrijden voor de club
Braithwaite scoorde 5 (4+1) punten in Barca ' s laatste 3 wedstrijden. In de 20ste minuut werd de score verhoogd met voorwaarts Martin Braithwaite, waarmee hij een kruis van Ousmane Dembele afsloot. Dit is de vierde goal voor de Deen in de laatste drie wedstrijden - hij scoorde een dubbel tegen Dynamo Kyiv in de Champions League op 24 November en scoorde tegen Osasuna (4-0) in La Liga. Ook in de wedstrijd tegen Dynamo, gaf hij een assist. Daarvoor had Braithwaite niet meer gescoord sinds 13 juni, 13 opeenvolgende wedstrijden voor Barcelona. Meer informatie over de statistieken vindt u hier
Juventus is niet afhankelijk van Ronaldo. Elk team zal een dergelijke speler
Holand en Jan spelen geen Lazio vanwege spierblessures. Borussia Dortmund speelt vandaag Lazio in de vijfde ronde van de Champions League. De spits Erling Holland en middenvelder Emre zullen deze wedstrijd missen. Beide spelers hadden spierproblemen. De Noor is de leider van de goalscoring race in deze Champions League draw. Hij scoorde zes doelpunten
Bale hoeft niets te bewijzen. Zijn aanwezigheid inspireert de Tottenham spelers. Davis op de middenvelder
Pochettino en Raul kunnen Zidane vervangen in Real Madrid. De club wil de Fransman niet ontslaan, maar Real Madrid denkt erover om de hoofdcoach te veranderen na een aantal mislukte wedstrijden in de prestaties van het team. De club wil Zinedine Zidane niet ontslaan, gezien de grote liefde die de fans voor hem hebben, maar als de resultaten van het team niet dramatisch verbeteren, zal de Real Madrid management gedwongen worden om de Fransman te sturen om af te treden. Op dit moment heeft de club twee kandidaten voor deze post - voormalige Tottenham manager Mauricio Pochettino en Castilla coach Raul. Tot nu toe heeft Real Madrid geen contact met Argentinië opgenomen. Wat Raul betreft, de club wil niet dat hij zo snel met het hoofdteam van Real Madrid gaat werken. De club is echter van mening dat de Spanjaard in de toekomst zeker het team zal leiden