Netherlands

Driften met een Yaris! – Toyota GR Yaris (2020) – Review – Video

De Toyota GR Yaris is enorm gehyped en hij maakt het bijna allemaal waar. Driften, handrembochten en knalhard hoeken: de Yaris laat het zien in deze video. Kijk mee en laat weten welke jij wilt hebben. Met of zonder Performance Pack?

De Toyota GR Yaris is een echte homologatiespecial. Oftewel een straatauto die de optimale basis moet vormen voor in dit geval de WRC-rallyauto. Daarom is het geen vijfdeurs, maar heeft Toyota speciaal daarvoor een driedeurs ontwikkeld. Beter voor de aerodynamica en hij heeft zelfs een dak van koolstofvezel.

Glijwerk

De Toyota GR Yaris heeft standaard instelbare vierwielaandrijving met meerdere standen. Een voor normaal gebruik, een voor het betere glijwerk en eentje voor de snelste rondetijd. Verder standaard 18-inch wielen en enorme remmen om de 261 pk de bas te kunnen.

De lekkerste driecilinder

De Toyota GR Yaris heeft een 1,6-liter driecilinder turbomotor met 261 pk en 360 Nm. Door de instelbare vierwielaandrijving knalt hij in 5,5 seconden naar 100 km/h en de topsnelheid ligt op 230 km/h. Het is de lekkerste driecilinder die er op dit moment geleverd wordt. Sterk, piekerig en met een goede gasrespons.

Sterk aanbod

De Toyota GR Yaris is er vanaf 50.495 euro en voor het Performance Pack meot 2500 euro extra afgerekend worden. Dat bestaat uit een torsensper in de voor- en achteras, een strakker onderstel en griprijke Michelins Pilot Sport 4S-banden. Altijd nemen is de conclusie van deze video.

Word je ook enthousiast van de GR Yaris? Begrijpelijk, maar juich niet te vroeg. In ons land kost-ie namelijk dik 50 mille. Dat is wel lager dan verwacht. Want waar Toyota eerder dit jaar nog sprak over een verwachte prijs van zo’n €60.000, zette het de prijs vorige maand vast op €50.490. Dat komt doordat de CO2-uitstoot van het model lager uitvalt dan gedacht, waardoor de GR Yaris een lagere bpm-straf krijgt. Heb je dat geld niet, maar wil je ‘m vooral zien? Dan moet je dit jaar goed opletten, want er komen maar tien exemplaren naar Nederland. In 2021 verwacht de importeur nog een keer dat aantal naar ons land te halen.

Lees ook:

Reageer op artikel:

Driften met een Yaris! – Toyota GR Yaris (2020) – Review – Video

Football news:

Vazquez zal Real Madrid waarschijnlijk verlaten (As)
Aston Villa kocht Sanson uit Marseille. Er werd gemeld dat de middenvelder 14-15 zal betalen. Aston Villa kondigde de aankoop aan van Morgan Sanson uit Marseille. De 26-jarige Fransman heeft een contract van 4,5 jaar getekend. Het volk van Birmingham maakt de voorwaarden van de Overeenkomst niet bekend. Er werd gemeld dat Sanson aanvankelijk 14 miljoen pond zal betalen, maar later kan het bedrag oplopen tot 15,5 miljoen. De statistieken van de middenvelder kunnen hier worden bestudeerd
Solskjaer op ontslag van Lampard: ik ben een beetje verbaasd. Nog niet zo lang geleden stond Chelsea op de eerste plaats
Het is makkelijker om met Hutter te communiceren dan met Zidane. Spaans is niet aan mij gegeven, hier spreek ik Engels
PAOK leent Baba van Chelsea
De Premier League probeert knuffels op het veld te verbieden. Tevergeefs-ze verhogen de team cohesie op biologisch niveau, helpen om de angst voor de vijand te lezen
Koeman op Puyol: zulke spelers zullen altijd gemist worden. Hij was charismatisch en verantwoordelijk.Coach Ronald Koeman van Barcelona sprak hoog op over de voormalige kapitein van Blaugrana Carles Puyol. Spelers zoals hij zullen altijd gemist worden. Ik ken hem al vele jaren en ik mag hem omdat hij altijd een teamspeler is geweest, zijn eigen speler met een geweldig karakter