Netherlands

Driekwart Nederlanders: Landgenoten, ga niet op wintersport

Driekwart Nederlanders: Landgenoten, ga niet op wintersport

Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Driekwart van de Nederlanders vindt het onverantwoord als mensen deze winter op vakantie gaan naar het buitenland. De helft meent dat meer maatregelen nodig zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Dat blijkt uit een opiniepeiling die bureau Markteffect vorige week hield in opdracht van het AD. Premier Rutte riep begin deze maand op om zeker tot half januari niet naar het buitenland op vakantie te gaan. Maar verschillende skigebieden in Oostenrijk en Zwitserland zijn van plan begin december alsnog open te gaan. Woensdag zei reisorganisator TUI tegen het AD ook dat er onder Nederlanders ‘veel animo’ is voor wintersport. ,,We verwachten veel last minute boekingen als de pistes open gaan”, zei een woordvoerder.

Lees ook: Kun je ondanks corona nog op skivakantie dit seizoen? Sommige landen halen alles uit de kast

Maar uit de enquête blijkt dat 71 procent van de Nederlanders het eens is met de stelling dat het ‘onverantwoord is als mensen deze winter naar het buitenland gaan’. Een verklaring voor dit hoge percentage is mogelijk dat veel Nederlanders de zomervakantie zien als een belangrijke oorzaak van de tweede coronagolf die in september begon. Op de vraag ‘wie is er medeverantwoordelijk voor de tweede golf?’ wijst 61 procent van de ondervraagden onder meer naar vakantiegangers die in die zomermaanden naar het buitenland zijn geweest.

Versoepelen

Het kabinet moet de komende anderhalve week een knoop doorhakken over het versoepelen van de coronamaatregelen tijdens de kerstdagen. Omdat de besmettingscijfers al een week of twee niet verder dalen, liggen versoepelingen niet voor de hand.

Uit de enquête blijkt dat 50 procent van de ondervraagden vindt dat het kabinet en het RIVM zelfs te weinig doen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Slechts 8 procent vindt dat er te veel maatregelen zijn genomen.

Lees ook: Italiaanse skipistes blijven dit jaar leeg, roep om Europese aanpak wintersportvakanties

Opvallend is ook dat 75 procent van de ondervraagden stelt zich te ergeren aan de losse omgang van anderen met de coronaregels. De Nederlander geeft zichzelf daarbij een beter cijfer: 87 procent zegt zich goed tot zeer goed aan de coronamaatregelen te houden. Dat percentage is iets hoger dan in augustus.

Football news:

Wojciech Szczesny: Juventus wil trofeeën
Ronaldo is niet de beste ter wereld, maar hij werkte enorm hard om er een te worden. Hij verdient alles wat hij heeft bereikt.Voormalig AC Milan striker George Weah heeft gesproken over Real Madrid forward Cristiano Ronaldo. Ronaldo is een bewijs van hoe hard werken en passie onverwachte resultaten kan opleveren. Hij is niet de beste in de wereld, maar hij heeft waanzinnig hard getraind en hard gewerkt om er een te worden. Ik ben een fan van Ronaldo omdat hij bescheiden is gebleven en alles verdient wat hij heeft bereikt. Hij vocht om te komen waar hij nu is vertelde Vea La Gazzetta dello Sport. De Portugezen hebben 15 goals gescoord in 14 wedstrijden. De volledige statistieken zijn hier te vinden. Zelfs Ronaldo is woedend over de lagere prijs van de Transfermarkt. En tevergeefs-zoek gewoon uit waar de nummers komen uit
Chelsea heeft de lening van Tomori aan Milaan bevestigd. Er werd gemeld dat hij kan worden gekocht voor 28 miljoen euro
Mbappe wil graag spelen in Real Madrid of Liverpool. Hij denkt veel na over zijn toekomst bij PSG
Raul is de enige kandidaat voor Real Madrid in geval van ontslag van Zidane (As)
Solskjaer over Klopp 's kritiek op Manchester United' s defensieve voetbal: we vielen aan toen we de bal
Mourinho op Liverpool ' s 68 wedstrijden zonder nederlaag thuis: er zijn records die bijna onmogelijk te breken zijn. Tottenham manager Jose Mourinho reageerde op het feit dat de onverslagen wedstrijd van Liverpool gisteren in de thuiswedstrijden van de Premier League werd onderbroken. Onder de Portugezen heeft Chelsea nog geen 86 thuiswedstrijden verloren in de Premier League. Liverpool eindigde met 68 wedstrijden. De records, zelfs de meest onwaarschijnlijke, is in elke sport te verslaan. Maar er zijn een aantal records, kijkend naar welke, je kunt voelen dat het bijna onmogelijk is om ze te verslaan. Om eerlijk te zijn, Liverpool heeft geweldige resultaten geboekt. Het is heel, heel moeilijk om te bereiken wat ze gedaan hebben. Maar de platen die Chelsea onder mij plaatste zijn nog steeds platen. Het zal heel, heel moeilijk zijn om beter te presteren. Felicitaties aan Liverpool voor hun geweldige serie, Ze hebben niet verloren thuis voor een zeer lange tijd Mourinho zei. Liverpool verloor voor het eerst in 69 wedstrijden in de Premier League (en zelfs Burnley). Het team van Klopp moet nog scoren in 2021