Netherlands

Drie mannen opgepakt voor overval op vrachtwagen van PostNL

Gerelateerd

De demonstraties in Den Haag en Groningen tegen anti-zwart politiegeweld zijn...

Honderden demonstraten zijn tot nu toe afgekomen op het Malieveld in Den Haag...

Den Haag treft maatregelen om de demonstratie dinsdagavond tegen politiegeweld...

De politie heeft woensdagochtend drie mannen opgepakt voor de overval op een vrachtwagen van PostNL in februari. Enkele verdachten deden zich tijdens de overval voor als agent.

De overval vond 3 februari plaats op industrieterrein Forepark aan de rand van de stad. De vrachtwagenchauffeur was bezig om pakketjes op te halen bij bedrijven, om ze daarna naar een sorteercentrum te brengen. Hij werd door de inzittenden van een auto, die zich voordeden als politieagenten, gesommeerd de auto te volgen.

Een van hen stapte vervolgens uit en gaf een teken om de vrachtwagen aan de kant te zetten. De chauffeur volgde de aanwijzingen op, maar werd uiteindelijk met geweld overvallen. Hij kwam met de schrik vrij en raakte niet gewond. Wel was hij erg geschrokken, meldde het postbedrijf destijds.

Lees ook: Vrachtwagen van PostNL overvallen in Den Haag, pakketjes zijn spoorloos

Veel telefoons gestolen

De overvallers gingen er vandoor met een deel van de lading uit de vrachtwagen. Het ging om een grote hoeveelheid telefoons met een geschatte waarde van 80.000 euro. De gestolen pakketjes waren van dezelfde webshop.

Woensdag werden drie Rotterdammers van tussen de 25 en 27 jaar gearresteerd. Na hun aanhoudingen zijn verschillende woningen in de havenstad doorzocht. Hierbij zijn goederen in beslag genomen die nog worden onderzocht. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Redactie/ANP

Football news:

De politie heeft een zaak geopend tegen Ronaldo ' s 10-jarige zoon. Hij reed zelf in een jetski (de zon)
Lampard over de intrekking van het stads verbod: ik had nooit gehoopt dat een extra team in de Champions League zou komen
Thibaut Courtois: om de titel te nemen, moet je lijden. Het is niet gemakkelijk om elke wedstrijd te winnen
Antonio Conte: Ik zal niet aarzelen voordat ik vertrek als Inter niet gelukkig is met wat ik doe
Inter zal alles doen om de tweede plaats te behouden. Nu moeten we nadenken over hoe we Juventus kunnen inhalen
Manchester United wil vechten voor trofeeën
Zidane op de overwinning op Granada: real leed als een team. Nog twee wedstrijden en we hebben La Liga nog niet gewonnen