Netherlands

Dramatisch kwartaal Air France-KLM: verlies van 1,7 miljard

Vierde kwartaal wordt nog slechter

28 minuten geleden Aangepast: 3 minuten geleden

Toestellen van KLM staan geparkeerd op Schiphol. Beeld © ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van

Air France-KLM heeft in het derde kwartaal een verlies geleden van bijna 1,7 miljard euro. Dat komt door de coronacrisis. Er waren 60 procent minder vluchten. Het verlies komt ook doordat het geld opzij zette voor een reorganisatie. Voor het vierde kwartaal ziet het er slecht uit.

Air France-KLM heeft weer een dramatisch kwartaal achter de rug. De omzet lag 67 procent lager dan vorig jaar. Als gevolg van de coronacrisis werd er immers veel minder gevlogen.

Air France-KLM zette 60 procent minder vliegtuigen in en gemiddeld was nog geen 43 procent van de stoelen bezet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geduld kabinet met KLM raakt op

Verlies

De omzetdaling is weliswaar minder groot dan de 95 procent van het tweede kwartaal, toen veel landen nog in lockdown zaten, maar de zomer is van oudsher de beste periode voor luchtvaartmaatschappijen.

Onderaan de streep staat een verlies van bijna 1,7 miljard euro. In dezelfde periode vorig jaar werd nog een winst van 363 miljoen euro gemaakt.

In dat verlies zit een bijzondere last van 565 miljoen euro die Air France-KLM neemt voor een reorganisatie. Het verlies is groter dan analisten hadden verwacht. Zij rekenden op een verllies van meer dan 1 miljard euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

KLM genoodzaakt om vliegtuigen in Groningen te parkeren

Vierde kwartaal

Voor het vierde kwartaal ziet het er ook niet goed uit. Het coronavirus laait op in Europa en in veel landen worden maatregelen om het virus tegen te gaan opgetrokken.

Frankrijk gaat vandaag zelfs voor de tweede keer dit jaar in lockdown. Het bestuur van Air France-KLM verwacht dan ook een 'uitdagend' vierde kwartaal, met een resultaat vóór aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en afschrijving goodwill (ebitda) dat 'substantieel' lager zal uitvallen dan dat in het derde kwartaal.

KLM minder slecht dan AF

Zoals al jaren gebruikelijk draait KLM aanzienlijk minder slecht dan Air France. KLM leed een verlies van operationeel veries van 234 miljoen euro, terwijl Air France 807 miljoen euro verloor.

De omzet van Air France wel 30 procent hoger dan die van KLM, maar relatief draait de France luchtvaartmaatschappij dus aanzienlijk slechter.

Football news:

Juve zal spelen met Genua, Inter tegen Fiorentina, Milaan-Torino en andere paren van de 1/8 finale van de Italiaanse Cup
Musa over Sheffield: Ik wil op het hoogste niveau spelen, met alle respect voor deze club, want Striker Ahmed Musa heeft commentaar gegeven op een mogelijke verhuizing naar Sheffield United. Ik begrijp niet waarom dit verhaal begon, ik besteed geen aandacht aan geruchten en roddels. Met alle respect voor deze club, Ik verliet Saoedi-Arabië om mijn carrière op het hoogste niveau voort te zetten. Hij zei: Voorwaar, Ik ben vastbesloten dat te doen. Eerder werd gemeld dat agenten de speler boden aan Newcastle, crystal Palace, West ham, Burnley en Sheffield United
Beta ' s op PSG en Manchester City: ze betalen hun salaris uit olie en gas, niet uit hun inkomen. De voorzitter van de Liga, Javier Tebas, sprak over de invloed van PSG en Manchester City op het wereldvoetbal. De salarissen in het Europese voetbal zijn met 15 procent gestegen als gevolg van het feit dat deze clubs niet betalen uit hun inkomen, maar uit het geld dat zij ontvangen uit olie en gas. Ze hebben meer sponsors dan Real Madrid, Barcelona en Manchester United, maar ze hebben geen eigen merk. Hun salaris is veel hoger dan hun inkomen. Zij moeten gedwongen worden hun salaris te verlagen, want dit wordt een groot probleem voor het Europese voetbal. Hun sponsors dopen zei Tebas
Cherysjev traint niet met Valencia. De club meldde een geval van coronavirus in het team
Vedomosti lanceert een sportwebsite met een focus op de zakelijke kant. De printversie zal ook
De voorzitter. - aan de orde is het gecombineerd debat over de volgende verslagen: Wil je panettone eten? Er is nog veel werk aan de winkel. Maar als ik panettone niet zing, is dat omdat ik het niet verdien. Werkt het team tegen je? Het is een stomme vraag, zei Conte
Marcelo Bielsa: Maradona was een kunstenaar. Hij zal ons idool