Netherlands

Doodgeschoten man (33) in Amsterdam mogelijk slachtoffer van vergismoord

Gerelateerd

In de woning in Amsterdam waar in de nacht van zondag op maandag een explosie...

Voor de tweede keer in een week is er een explosie geweest in de...

Venlo likt de wonden een dag na de historische nederlaag tegen Ajax. De...

De 33-jarige man die vorige week overleed nadat hij was neergeschoten in Amsterdam is waarschijnlijk voor iemand anders aangezien. Volgens de politie “wijst alles erop dat dit een gerichte actie was: een liquidatie”.

Het slachtoffer werd door meerdere kogels geraakt. Voor het scenario dat de daders eigenlijk iemand anders in het vizier hadden zijn “sterke aanwijzingen”, meldt de Amsterdamse politie dinsdag. Ondanks het sterke vermoeden, houdt de politie nog wel “alle scenario’s open”.

Lees ook: Man (33) wordt meerdere keren beschoten in Amsterdam en overlijdt

Overleden in het ziekenhuis

Omwonenden hoorden rond 2.00 uur knallen op de Hoekenes in de wijk Osdorp. Vervolgens werd de man bloedend op straat gevonden. Hij moest gereanimeerd worden en werd naar het ziekenhuis gebracht. Meerdere operaties mochten uiteindelijk niet meer baten, hij overleed nog dezelfde dag.

Lees ook: Twee Nederlanders krijgen doodstraf in Marokko voor vergismoord

De politie toonde dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht beelden van verschillende auto’s die op de avond van de dodelijke schietpartij kort na het incident wegrijden van het plaats delict. Getuigen zagen verder twee in het donker geklede mannen die wegliepen of -renden kort na het incident.

Tekst: ANP
Beeld: HFV Photo Services

Football news:

Griezmann op de wedstrijd tegen Argentinië op het WK 2018: bood Deschamps 4-4-2 en persoonlijke voogdij over Messi. Hij heeft naar Barcelona en Frankrijk geluisterd en Antoine Griezmann heeft zijn herinneringen aan het WK 2018 en de Euro 2016 gedeeld. Over het WK 2018 was het duidelijk dat je iets groots kunt doen door te kijken naar de intensiteit waarmee ons team trainde. Deschamps belde de spelers om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Argentinië, en ik stelde voor dat hij te verdedigen op een 4-4-2 manier, waar Konte persoonlijk zal zorgen voor Messi. Deschamps zei: Denk je dat erAttico is. Maar uiteindelijk luisterde hij naar mij (Frankrijk versloeg Argentinië in de 1/4 finale met een score van 4:3-ca. Showsport). Dankzij dit toernooi begon ik herkend te worden in Frankrijk, omdat ze alleen Real Madrid en Barcelona volgen. Ik verloor twee finales in een korte periode (de 2015-16 Champions League finale met Attetico en de Euro 2016 final met Frankrijk-CA. En wilde geen football meer kijken. Ik was niet gerustgesteld door het feit dat ik de beste speler van het toernooi Griezmann zei
Ex - Inter defender Maicon kan naar Sona verhuizen van de winnaar van de Serie D
IFAB over het spelen met je hand: niet elke aanraking van de bal is een overtreding. De eindbeslissing berust bij de scheidsrechter
Griezmann, toen ik Atletico verliet, had ik verandering nodig. De beslissing was zeer moeilijk
Barcelona was de naam van Masserano om de gewonde Pique te vervangen. Javier weigerde (Eduardo Inda)
Inter wil Giroud ondertekenen in Januari
ISCO agent: hij wil proberen te spelen in een andere competitie