Netherlands

Donald Duck, Libelle en NU.nl binnen twee weken officieel in handen van voorheen De Persgroep

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is akkoord met de overname van Sanoma Nederland door het Belgische DPG Media. Onder Sanoma Media Netherlands zoals de divisie formeel heet, vallen onder meer de Libelle, Donald Duck, vtwonen en nieuwswebsite NU.nl. DPG Media is onder meer eigenaar van de Volkskrant, AD en Qmusic.

De verkoop van de Nederlandse activiteiten door het Finse mediabedrijf Sanoma werd in december vorig jaar aangekondigd. DPG, voorheen bekend als De Persgroep, betaalt 460 miljoen euro voor Sanoma Media Netherlands. Volgens de ACM blijft na de overname voldoende concurrentie over op onbetaald onlinenieuws en op de online-advertentiemarkt. Ook heeft de overname geen grote invloed op de onderhandelingspositie van freelancejournalisten, aldus de toezichthouder.

Volgens DPG-topman Erik Roddenhof is de overname van Sanoma Nederland “een belangrijke versterking van de onderneming en noodzakelijk in de steeds verder digitaliserende wereld”. Hij verwacht dat het nog ongeveer twee weken zal duren voordat de overname helemaal is afgerond.

Bij Sanoma Nederland werken meer dan negenhonderd mensen die allemaal overgaan naar de nieuwe eigenaar.

Anp

Het is echt waar: alleen met jouw hulp kan TPO.nl de komende jaren blijven bestaan. Neem daarom nu een abonnement op TPO+ al vanaf 4 euro per maand. Daarmee zorg je ervoor dat TPO.nl voor altijd online blijft.

En je krijgt er heel wat voor terug: exclusieve artikelen van bekende auteurs, een site die helemaal vrij is van reclamebanners, de mogelijkheid tot reageren en toegang tot het volledige TPO+-archief.

Dankzij jouw abonnement worden er steeds meer uitstekende artikelen van uitstekende auteurs gepubliceerd en kan de TPO-redactie blijven werken aan een uniek journalistiek geluid online.

Neem nu direct een jaarabonnement op TPO+ en treed ook toe tot de TPO-elite.

TPO.nl, where the elite meet to read.

Steun TPO

 

Football news:

Er is een reële kans dat 50-60 clubs failliet gaan. De eigenaar van Huddersfield over de gevolgen van de pandemie
Valverde over het spel met Manchester City: we willen spelen zodat we verder kunnen gaan. Real is klaar om hier alles voor te doen
Grote selectie van Roma: KAFU opent zich in de doos en wacht op een pass, Maar in plaats daarvan Totti en Batistuta score meesterwerken
Sabitzer is in April blootgesteld aan het coronavirus
In de jaren ' 90 speelde de Russische club in het Finse kampioenschap: de spelers droegen sigaretten, de President ging op het veld. Het eindigde door de standaard
Flick over Holand: het is het eerste seizoen, dus het is nog te vroeg om het te vergelijken met Levandovsky
Felix verstuikte een knie ligament tijdens de training. Dit is zijn derde blessure van het seizoen op Letico