PSV'er Mario Götze is donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Granada (1-2-nederlaag) uitgevallen met een spierblessure. Trainer Roger Schmidt zei na het duel dat hij verwacht dat de kwetsuur meevalt.

De 28-jarige Götze opende in de blessuretijd van de eerste helft de score in de eerste groepswedstrijd van PSV in het nieuwe Europa League-seizoen, maar hij bleef in de rust achter in de kleedkamer. Verdediger Nick Viergever kwam voor hem in het veld.

"Ik heb pas zes keer getraind, ik heb afgelopen zondag gespeeld en we hebben komende zondag weer een wedstrijd", verklaarde Götze zijn wissel in gesprek met RTL. "We moeten voorzichtig zijn en ik moet het hele seizoen fit blijven."

Zonder de Duitse aankoop, die afgelopen weekend in zijn eerste wedstrijd voor PSV ook al scoorde (0-3-zege op PEC Zwolle), liep het in de tweede helft een stuk minder bij PSV. Granada profiteerde pakte de zege door goals van Jorge Molina en Darwin Machís.

"Het was geen slechte wedstrijd van ons, maar het is altijd lastig als je vlak achter elkaar twee goals moet incasseren", analyseerde Götze. "In de eerste helft deden we het goed en creëerden ze geen grote kansen, maar we maakten zelf niet de tweede goal en dat gaf Granada vertrouwen na rust."

Volgende week donderdag staat de volgende Europese wedstrijd op het programma voor PSV. Dan speelt de ploeg op Cyprus tegen Omonia Nicosia. De Eindhovenaren gaan zondag in de Eredivisie op bezoek bij Vitesse.

Bekijk de uitslagen, de standen en het programma in de Europa League