Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Dodental aardbeving Marokko opgelopen tot boven 2.000

Door Eimert Pruis

Het slachtoffertal van de aardbeving in Marokko loopt steeds verder op. Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken meldt zaterdagavond laat dat het aantal doden is gestegen tot 2.012. Ook liggen er steeds meer mensen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Volg de laatste ontwikkelingen rondom de aardbeving in Marokko in ons liveblog.

Het aantal gewonden steeg ook tot boven de 2.000, tot 2.059. Een groot gedeelte van hen, 1.404, verkeren in kritieke toestand.

De droevige verwachting is dat het aantal doden nog verder zal oplopen. Het epicentrum van de beving (met een magnitude van 6.8) lag in het plaatsje Ighil, op enkele tientallen kilometers ten zuidwesten van Marrakesh.

De getroffen regio ligt in een bergachtig gebied. Vanwege beschadigde wegen hebben hulpdiensten moeite om het toch al vrij afgelegen gebied te bereiken. De verwachting is dat het dodental daarom nog zal oplopen.

Nog geen berichten van Nederlandse slachtoffers

In Marrakesh zijn enkele historische gebouwen beschadigd geraakt. Duizenden mensen moesten hun woning verlaten en sliepen vannacht op straat.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nog geen meldingen binnengekregen van Nederlandse slachtoffers. Het ministerie staat in contact met zijn Marokkaanse evenknie in Rabat.

Lees meer over:

Marokko Buitenland