Netherlands

Dit zijn de slechtste slogans van het jaar: wat is jouw favoriet?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Wordt het 'Geef elkaar tijdens het winkelen de pruimte!' (Lidl) of toch 'De groenspecialist in hart en tuinieren' (Bomenbezorgd.nl)? De verkiezing voor de slechtste slogan van het jaar is weer begonnen. Stemmen kan nog tot en met zondag.

Er zijn tien kanshebbers geselecteerd. Van 'Liefde maakt blind, maar je neus ruikt nog steeds een wind' (Rennie) tot 'Met kaas uit de Jordaan, ga je als een banaan' (De Mannen van Kaas), allemaal maken ze kans om de slechtste slogan van het jaar te worden.

Taalliefhebbers

Het is de negende keer dat de verkiezing wordt georganiseerd, door initiatiefnemers Christine Liebrecht (universitair docent Communicatie- en Informatiewetenschappen) en journalist Tefke van Dijk. De twee zijn allebei groot taalliefhebber.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Barbier Rogier heeft de slechtste slogan: 'Het was een inkoppertje'

Er zijn dit jaar veel slogans ingestuurd die naar corona verwijzen, vertelt Van Dijk. Zo maakt 'Waalzinnig je weer te zien!' van Beleef Zaltbommel kans om de slechtste slogan van het jaar te worden.

Minder schunnige slogans

"Verder is opvallend dat er minder schunnige slogans op de lijst staan dan voorheen", vertelt Liebrecht. "Voorgaande jaren werd de verkiezing soms gedomineerd door slogans die het randje opzochten."

Dit jaar springt alleen de slogan 'Laat je poesje knippen voor ze begint te wippen' van de Belgische dierenrechtenorganisatie Gaia eruit.

Welke slogan(s) van 2020 vind jij het aller-allerslechtst? 

Tot en met zondag kan er nog gestemd worden op de slechtste slogan van het jaar. De winnaar wordt maandag bekend gemaakt. Vorig jaar won de Arnhemse visbar Zilte Zeemeermin met de slogan: 'Onze vis smaakt als de tongzoen van een zeemeermin'.

'Zit je haircut'

Eerdere slogans die er met de titel vandoor gingen zijn 'Zit je haircut' (kapsalon), 'Iedere paal gaat erin' (heibedrijf) en 'Een timmer timmert, een tandarts boort, maar wij zitten lekker in Velsen Noord' (aannemer uit Velsen Noord).

En de beste slogans? Dat zijn vaak klassiekers, vertelden de twee taalkenners eerder. 'Heerlijk, Helder, Heineken', bijvoorbeeld. Of' Lotto, het grootste risico om miljonair te worden'. "In die laatste zit een puzzeltje. Als je die oplost, waardeer je de slogan veel meer."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Recordaantal klachten reclames, meeste over tv-reclame met seksuele lading

Football news:

Bruno haalde in 2020 4 Player of the Month awards op. Ronaldo, Henry en Lampard hadden hetzelfde nummer-maar voor een carrière in de Premier League
Lev - de beste coach van het decennium in de nationale ploegen, Deschamps-2nd, Shevchenko-17e (IFFHS)
Hoofd van de Premier League: we vragen spelers niet te knuffelen en hun gedrag te veranderen
Milan had de middenvelder Torino Meite tot het einde van het seizoen gehuurd met de optie om Torino Salio Meite te kopen. De Rossoneri hebben de 26-jarige Fransman tot het einde van het seizoen ingehuurd met het recht om uit te kopen
Ramos speelde op pijnstillers met atletische als gevolg van knieproblemen
De presidentsverkiezingen van Barcelona zullen op vrijdag 7 maart plaatsvinden. De waarnemend President van Barcelona, Carles Tuskets, heeft een bijeenkomst georganiseerd. Het werd bijgewoond door drie kandidaten voor het presidentschap van de club: Joan Laporta, Victor Font en Tony Freixa. Op 7 maart waren voorbereidende verkiezingen gepland. Tijdens de bijeenkomst analyseerden we verschillende voorstellen, maar stopten op deze datum. Alles zal afhangen van de situatie met de pandemie. Eerder werd bekend dat de verkiezing van de president van Barcelona niet zal plaatsvinden op 24 januari, zoals oorspronkelijk gepland. De Catalaanse regering deelde de club mee dat vanwege de huidige anti-coronavirus beperkingen, een aanzienlijk deel van de potentiële stemgerechtigde deelnemers niet zal kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Er zijn nog drie kandidaten over in de presidentiële race van Barca (nog een die in tranen uitbarstte). Hier zijn hun programma ' s en plannen voor Messi
Sir Alex Ferguson: gelukkig was ik met pensioen toen ik Liverpool in de afgelopen twee jaar zag spelen ( ' ) voormalige Manchester United manager Alex Ferguson deelde zijn mening over de prestaties van Liverpool in de afgelopen seizoenen. Gelukkig heb ik mijn carrière al beëindigd toen ik Liverpool de afgelopen twee jaar zag spelen, zei Ferguson. Vergeet niet dat Liverpool in 2020 voor het eerst in 30 jaar het Engelse kampioenschap won. Ferguson coachte Manchester United vanaf 1986-2013