Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Dit zijn de 5 populairste nieuwe auto’s van het moment

Volkswagen T-roc, populairste auto, 2023
(Afbeelding: Volkswagen)

De eerste maand van 2023 is ten einde. Tijd om de balans op te maken. Hoeveel auto’s zijn er verkocht en wat zijn de populairste nieuwe auto’s van het moment?

BOVAG, RAI Vereniging en RDC doken weer in de data en kwamen tot de conclusie dat de autobranche nog steeds problemen heeft met leveringen als gevolg van het tekort aan computerchips. Desondanks lijkt de markt zich te herstellen.

De populairste auto en merken van januari 2023

In januari 2023 zijn er meer nieuwe auto’s geregistreerd dan dezelfde maand een jaar eerder. Vorig jaar stond de teller op 30.848 auto’s, nu zijn er 32.845 nieuwe auto’s geregistreerd. Dit betekent dat er 6,5 procent meer nieuwe personenauto’s zijn geregistreerd dan dezelfde maand een jaar eerder.

Volkswagen T-roc, populairste auto, 2023
De Volkswagen T-Roc is de populairste auto van het moment. (Afbeelding: Volkswagen)

BOVAG en RAI Vereniging denken dat er in 2023 totaal 340.000 auto’s geregistreerd worden. De organisaties verwachten dit doordat orderboeken van fabrikanten goed gevuld zijn en de leveringen steeds beter op gang komen.

Dit zijn de vijf populairste merken van het moment

In januari 2023 werden er dus meer auto’s geregistreerd. Het populairste merk voor auto’s is Volkswagen. Met 4.086 registraties heeft hebben de Duitsers ruim 12 procent van het marktaandeel in handen. Ook Toyota, Skoda, Kia en Peugeot doen goede zaken, al komen ze niet in de buurt van Volkswagen.

Merk Aantal registraties Procent marktaandeel
Volkswagen 4.086 12,4 procent
Toyota 2.396 7,2 procent
Skoda 2.197 6,7 procent
Kia 2.124 6,5 procent
Peugeot 1.827 5,6 procent

Dit zijn de vijf populairste auto’s van het moment

De populairste auto van het moment is van het populairste merk. Echter, de Volkswagen T-Roc heeft met 870 registraties maar een kleine voorsprong ten opzichte van de Peugeot 208. Ook de Volkswagen Polo, Lynk & Co. 01 en Seat Ibiza zijn verkooptoppers.

Dit is hoe lang je schadevrij jaren geldig zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:

Dit zijn de 5 populairste nieuwe auto’s van het moment