Ontwerp Zonder Titel 2021 01 16t114257.549

Sommige vrouwen lijken gewoon altijd in vorm te zijn. Wat is eigenlijk hun geheim? Dit zijn de 10 gewoontes van deze fitte vrouwen.

1. Ze hebben plezier

Sporten voelt soms als iets wat je ook nog ‘moet’ doen. Terwijl het juist belangrijk is om er plezier in te hebben. Kies voor een sport waar jij gelukkig van wordt.

2. Ze denken anders over voeding

Vaak denk je aan producten die je niet mag eten, zoals koolhydraten of vetten. Maar deze manier van denken zorgt vaak voor minder motivatie. Probeer daarom te denken aan de producten die wél goed voor je lichaam (en hartstikke lekker) zijn. Denk aan fruit, smoothies, salades en verse broodjes met avocado of zalm.

3. Ze bewegen ook buiten de sportschool

Vrouwen die altijd in vorm zijn, bewegen ook naast hun workouts. Voor hen is bewegen iets natuurlijks. Denk aan de hond uitlaten of naar een afspraak lopen in plaats van de auto pakken.

4. Ze nemen rust

Fitte vrouwen weten dat rust net zo belangrijk is als bewegen. Ze gaan bijvoorbeeld op tijd naar bed en plannen ’s avonds bewust wat tijd voor zichzelf in. Zo kan je lichaam optimaal herstellen na een workout.

5. Ze zijn nooit hongerig

Voeding is niet de vijand, maar juist een bron van energie. Als je eetmomenten te lang uitstelt, is de kans op het maken van ongezonde keuzes groter. Belangrijk is het dus om je lichaam gedurende de dag te blijven voeden. Zorg dat je onderweg altijd wat gezonde snacks (noten, fruit of pure chocolade) meeneemt.

Lees ook: Gezonder leven? Doe déze 7 simpele dingen elke dag

6. Ze luisteren naar hun lichaam

Het klinkt cliché, maar toch is het zo: gezond leven is een leefstijl, geen dieet. Een dieet werkt misschien voor een paar maanden, maar daarna zul je weer in oude patronen terugvallen. Bovendien is een gezonde leefstijl veel beter voor je lichaam dan een streng dieet.

7. Ze drinken veel water

Water is ontzettend belangrijk voor je lichaam. Elk orgaan en elke cel in jouw lichaam heeft voldoende water nodig om te kunnen werken. Niet voor niets bestaat ons lichaam voor 60 procent uit water.

8. Ze hebben vaste routines

Door het creëren van vaste routines, hoef je niet meer over dingen na te denken. Je hoeft niet meer na te denken over je sportmomenten of gezonde maaltijden. Jij bent voorbereid.

9. Ze houden het interessant

Niets is zo demotiverend als voorspelbaarheid. Om jezelf gemotiveerd te houden, is het uitproberen van nieuwe dingen belangrijk. Probeer eens een andere sport of vraag vriendinnen om gezonde recepten uit te wisselen.

10. Zij weten wat ze verdienen

Gezonde vrouwen zetten zichzelf op nummer één. Zij streven niet naar een perfect lichaam, maar wel naar een goede gezondheid. Een fit lichaam vloeit hier vaak uit voort. Gezonde voeding en voldoende beweging is voor ieder mens belangrijk. Durf voor jezelf te kiezen.

Lees ook: Verrassend: dit vertelt je schaamhaar over je gezondheid

Foto: GettyImages Bron: Theeverygirl.com

Gerelateerde artikelen