Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Dit vinden jullie van onderzoek wangedrag Argentinië: 'Stoorde mij aan het gedrag'

Door onze interactieredactie

Elke dag kun je rond lunchtijd lezen wat mensen over het grote nieuws van de ochtend te zeggen hebben. Vandaag: dit zeggen jullie op ons reactieplatform NUjij over het disciplinair onderzoek van FIFA naar het wangedrag van wereldkampioen Argentinië.

"Ik stoorde mij ook enorm aan het wangedrag van de Argentijnse spelers, met name met betrekking tot de uitlatingen van deze doelman maar ook van Messi."

"Laatstgenoemde liep na afloop van de wedstrijd Argentinië tegen Nederland op Van Gaal af en trakteerde hem op een reeks sneren en een reprimande. Zeer ongepast, al was het maar omdat Van Gaal een stuk ouder is en omdat dit blijk geeft van onsportief gedrag om überhaupt af te geven op een oudere man."

"Ik had Messi hoog zitten als speler, en het boeit mij geenszins dat Nederland van Argentinië verloor, dat laat mij echt volkomen koud, maar de manier waarop Messi en sommige andere spelers zich gedroegen is gewoon tenenkrommend. Eerlijkheidshalve moet ik er wel direct hierbij vermelden dat talloze andere voetballers van andere teams ook niet vrijuit gaan."

"Punt is, ik begrijp heus wel dat 'in the heat of the moment' soms woorden worden geuit die 'niet zo netjes' zijn, maar dit ging echt een stap te ver."

Gebruiker Nieuwsvolgert zegt:

"De Argentijnen hebben zich gedurende het toernooi van hun slechtste kant laten zien. De incidenten regen zich aaneen met absolute uitschieters in de wedstrijden met Frankrijk en Nederland. Toch een behoorlijke smet op hun vergeven wereldkampioenschap."

Gebruiker Sjoerd_Keijzer zegt:

"Voetbal clubs, zowel in landelijke competities of internationale toernooien zouden een voorbeeld moeten nemen aan het rugby. Een keiharde sport, met ook een scheidsrechter maar absoluut nooit de soort uitwassen zoals in dit voetbal."

"Mijn kleinzoon van 14 zit op rugby, maar een keer een vloek, of zelfs maar aanmerking richting de scheidsrechter en ze moeten van het veld. En sportief gedrag is in het rugby normaal. Ze beuken en tackelen elkaar constant, maar het is hoogst zelden dat een speler 2 seconden blijft liggen na een tackel. Voetballers krijgen een schouderduwtje en liggen minuten lang te kreunen alsof ze door een bulldozer zijn geraakt. Ik ben 30 jaar geleden al gestopt met kijken naar voetbal, en ik ga er ook nooit meer naar kijken ook. Maar helaas ontkom je er niet altijd aan."

Ook je licht laten schijnen op dit onderwerp? Klik dan hier. De bovenstaande reacties zijn weergegeven zoals ze geplaatst zijn door de gebruikers. De redactie van NU.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele taalfouten.

Heb je dit artikel gevonden via Net binnen? Je kunt vergelijkbare stukken elke dag via het knopje NUjij onder in je app vinden.

Ga gratis verder

Log in of registreer gratis op NU.nl en krijg toegang tot extra artikelen

Lees meer over:

NUjij