Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Dit vinden jullie ervan dat thuiswonende ouderen vaker vallen

Gebruiker Mamma_Werkt2018:

"De verzorgingshuizen van destijds waren beter... Je kon gelijkvloers zelfstandig wonen, met waar nodig of gewenst extra ondersteuning. Dit is tien jaar geleden massaal wegbezuinigd. Ouderen moesten maar langer thuiswonen, afhankelijk van mantelzorg. Uit allerlei (deskundige) hoeken werd gewaarschuwd voor wat nu gebeurt."

"Diep, diep triest. Maar... Er is ook een oplossing. Het wiel hoeft niet opnieuw te worden uitgevonden. Zorg dat in iedere gemeente weer veilige appartementen komen waar ouderen veilig zelfstandig (en betaalbaar!) kunnen wonen. Max 3/4 hoog, met een tuintje en een balkon. Dat zorgt tevens voor doorstroom op de huizenmarkt. Nog een bijkomend voordeel."

Gebruiker Gazelle1958 zegt:

"Het verzorgingstehuis was zo gek nog niet (niet te verwarren met een verpleegtehuis). Ik ben ook 'bejaard en oud' en alleenstaand, ik heb geen familie. Ik zou mijn (kleine) huisje wel opgeven voor een plek onder de ouderen en wat toezicht."

"Bij eerdere vergelijkbare items heb ik hier ook al op gereageerd. In 2015 is er besloten om bejaardentehuizen te sluiten met de intentie om ouderen langer thuis te laten wonen. Inmiddels blijkt dat dit voor een groot gedeelte van doelgroep niet werkt."

"Vereenzaming, te grote druk op mantelzorg, thuiszorg die van hot naar her moet om cliënten te bezoeken. Misschien toch weer kiezen voor bejaardencentra 2.0? Ook krapte op woningmarkt zal hier mee worden verlicht, veel ouderen wonen alleen in een te grote woning die beschikbaar komen als doorstroming plaatsvindt."

Ook je licht laten schijnen op dit onderwerp? Klik dan hier. De bovenstaande reacties zijn weergegeven zoals ze geplaatst zijn door de gebruikers. De redactie van NU.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele taalfouten.

Heb je dit artikel gevonden via Net binnen? Je kunt vergelijkbare stukken elke dag via het knopje NUjij onder in je app vinden.