Netherlands

Dit nieuwe boekenprogramma gaan we kijken

Helaas nu geen Boekenweek. De 86ste editie werd vanwege corona verschoven naar de zomer. Gelukkig is er nog wel genoeg leesplezier dankzij het nieuwe programma Eus’ Boekenclub. Özcan Akyol (Eus) presenteert vanuit het Burgerweeshuis in Deventer een vrolijk en energiek programma waaruit de liefde voor de literatuur centraal staat.

Leuke gasten

In een nachtclubachtige setting, mét huisband Lakshmi, staat dagelijks het nieuwste boek van een bekende Nederlandse schrijver centraal. Zo gaan Peter Buwalda, Simone van der Vlugt, Lize Spit, Rutger Bregman en Adriaan van Dis in de uitzending met een leesclub in gesprek. Wat vinden de lezers van hun boek? Zijn ze omvergeblazen of valt er ook wel een kritische noot?

Leesclub

De leesclub bestaat uit bekenden uit de cultuur, media en sport, van rapper Willie Wartaal tot Maarten van Rossem en van voetballer Bart Vriends tot cabaretier Karin Bloemen. Zij hebben het boek aandachtig gelezen en stellen samen met Eus vragen aan de schrijver. In deze corona-tijd is er maar één persoon in het publiek: cabaretier Stefano Keizers. En die zorgt gegarandeerd voor een glimlach.
Eus’ Boekenclub zie je van 8 t/m 12 maart dagelijks om 19.20 uur op NPO 2

Meer Özcan?

In Zin 4 spreken we Özcan Akyol – Eus :‘Alles is vergankelijk, behalve het geschreven woord’. Dit nummer ligt nu in de winkel of bestel je eenvoudig online.

Foto boven: © Dennis Bresser

Football news:

Real Madrid: felicitaties aan Barcelona en haar fans met een welverdiende overwinning in de Spaanse beker
Antoine Griezmann: Ik ben gelukkig in Barca. Antoine Griezmann vatte de resultaten van de Spaanse bekerfinale tegen Atletiek samen
Ronald Koeman: Dit is niet Messi ' s laatste wedstrijd voor Barca in de Spaanse beker, ik hoop
Lionel Messi: Ik til een speciale trofee als de kapitein van een speciale club. We zijn blij
Koeman won de Spaanse beker voor de zevende keer als coach en als Barcelona-speler
Laporta op Messi bij Barca: Leo is de beste ter wereld. Ik ben ervan overtuigd dat hij wil blijven
Messi, Pique en Busquets wonnen de Spaanse beker voor de 7e keer en herhaalden het record van ex-spits Atletische Gainsa