Ontwerp Zonder Titel 2020 04 10t115603.753

Het is hét drankje dat op dit moment het internet verovert: Dalgona-koffie. Maar wat is het precies en hoe maak je het?

Wat is het?

De naam ‘dalgona-koffie’ komt van een Zuid-Koreaans karamelsnoepje. Het zal je dan ook niet verrassen dat het drankje ook deze smaak heeft. Hoewel het al langer bestaat, is de koffie sinds januari razend populair geworden. De reden hiervoor is dat de Zuid-Koreaanse acteur Jung Il-woo het drankje op nationale telvisie dronk. Inmiddels heeft dalgona-koffie zelfs een eigen hashtag: #dalgonacoffechallenge.

Zelf maken

Benieuwd hoe het drankje smaakt en wil je het zelf eens proberen? Dit is heel makkelijk: je hebt maar vier ingrediënten nodig om de koffie-variant te maken. Daarbij is de kans groot dat je deze al in huis hebt.

Nodig:

– oploskoffie (2 eetlepels)
– heet water (2 eetlepels)
– suiker (2 eetlepels)
– melk

Aan de slag

Meng eerst de oploskoffie met de suiker en het water. Vervolgens klop je dit door elkaar. Gebruik hier bij voorkeur een mixer voor, want het duurt ongeveer 8 minuten om de luchtige substantie te maken.

Vervolgens schep je het in een glas dat voor tweederde is gevuld met melk. Op deze manier komt het er als een ‘toefje’ bovenop te liggen. Even roeren en klaar! Eventueel kan je er nog ijsblokjes aan toevoegen.

Bron: Margriet

Lees ook: zelf ijskoffie maken: 3 verfrissende recepten

Nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, kun je Vriendin ook digitaal lezen. Bestel ‘m hier.

Gerelateerde artikelen