Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Dít betekent het als je droomt over een oude bekende

Betekenis dromen over oude bekende

Soms heb je ‘s nachts een droom gehad die de hele dag in je hoofd blijft rondspoken. Bijvoorbeeld omdat hij heel bizar was óf omdat er iemand in voorkwam die je al heel lang niet gezien of gesproken hebt. 

Betekent dromen over een oude bekende dat diegene weer terug zou moeten komen in je leven? Of is er een andere reden waarom iemand plots in je droom voorkomt?

Dromen

Veel mensen zoeken geen verhaal of reden achter wat zij dromen, maar droomanalist Lauri Loewenberg is er juist van overtuigd dat dromen veel kunnen zeggen over je gemoedstoestand. Aan ‘Bustle’ legt ze uit dat alles en iedereen in je droom staat voor een deel van jou of voor iets dat een direct effect op jou heeft.

Persoonlijkheid

Iedereen droomt weleens over een persoon die ze al lang niet meer gezien hebben. Denk bijvoorbeeld aan een droom over een klasgenoot van de basisschool. Heb jij onlangs zo’n droom gehad? Dan staat dit volgens Loewenberg voor een deel van je persoonlijkheid. Ze raadt aan om na te denken over het karakter van de persoon in je droom. Een positieve eigenschap van hem of haar kan betekenisvol zijn voor iets waar jij nu doorheen gaat. Een voorbeeld: ging je droom over een verlegen oud-klasgenootje? Dan kan het zijn dat je jezelf momenteel niet voldoende uitspreekt.

Lees ook: Interessant: dít zeggen jouw dromen over je persoonlijkheid

Heb je gedroomd over een persoon die je al lang niet meer gezien hebt? Dat heeft niks te maken met de persoon zelf. Ze komen alleen voor in je droom omdat je nu iets in je eigen leven moet aanpakken. Je dromen hebben namelijk veel overeenkomsten met je wakkere bewustzijn. En hoewel die persoon de rest van de dag in je hoofd kan blijven zitten, betekent dat niet dat je opnieuw contact met diegene hoeft op te nemen. Goed om te weten!

Tip van de redactie

Het mysterie van je geboortedag is een zeer gebruiksvriendelijke gids die jou helpt je geboortedag en haar mysteries te ontrafelen. Zo leer je waarom jouw geboortedag zo uniek is en wat deze dag betekent voor jou als persoon. Voor meer info klik op onderstaande button.

Bron: Marie Claire
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.